Plánovali miminko, život jim vzala tragédie. Veroniku a Alexe našli v objetí pod troskami

Mezi oběťmi ničivého zemětřesení, které minulý týden zpustošilo část Turecka a Sýrie, jsou i novomanželé Veronika a Alex. Dvojici našel Alexův zdrcený bratr se záchranným týmem. Leželi v posteli mezi sutinami a drželi se v náručí, prozradil.

Alex byl hypoteční makléř a Veronika pracovala v nemocnici jako zdravotní sestra. Zamilovaný pár měl svatbu vloni v červenci ve floridském městě Orlando. Čekala je krásná budoucnost po boku toho druhého. Dvojice navíc velmi toužila po miminku, chystali se podstoupit umělé oplodnění, píše web Pluska. Plány, na něž se tak těšili, už nikdy neuskuteční.

Novomanželé se do tureckého Iskenderunu přistěhovali teprve v lednu tohoto roku, aby tam žili s Alexovou rodinou.

ČTĚTE TAKÉ: Státy s častým výskytem zemětřesení: Na seznamu nebezpečných míst jsou i země v Evropě

„Alexův bratr se záchranným týmem je našel pod kusy betonu. Leželi v posteli a objímali se,“ popsal Alexův nejlepší kamarád Vasilious Poulos pro televizi WESH 2. „Nejspíš neměli ani šanci vstát, možná jen přemýšlet, co se to děje, a třást se. Nezasloužili si to,“ dodal.

Poulos popsal svého blízkého přítele jako velmi dobročinného člověka. „Nedokážu ani popsat, jak dlouho by se Alex snažil pomáhat své rodině, přátelům, sousedům a komunitě, kdyby tu byl,“ napsal.

Den předtím, než se našla těla novomanželů, měl Alexův bratr vykopat ze sutin i tělo jejich matky.

Podle přátel utrpěla Alexova rodina ještě více ztrát. Pro členy rodiny, kteří katastrofu přežili, byla zřízena stránka GoFundMe, informuje web Daily Mail.

Tagy: