Návrat na Floridu a nová ženská hrdinka. Ukázka GTA VI odhalila, kdy očekávaná hra vyjde

Více než desetileté čekání je téměř u konce. Herní studio Rockstar Games vydalo první trailer k očekávanému šestému pokračování slavné série Grand Theft Auto. Z něho vyplývá, že GTA IV zavede hráče opět do Vice City. Jenže místo osmdesátek a legendárního Tommyho Vercettiho je tu současnost a po zločinu lačnící dvojice protagonistů.

Ústřední figury GTA VI budou dvě: První je žena Lucia, kterou trailer odhaluje ihned na úvod, když hovoří s probační úřednicí ve věznici. O několik vteřin později se objeví i její parťák, jehož jméno je doposud neznámé. Podle dřívějších spekulací se má jmenovat Jason.

Trailer ukázal báječný herní svět, narvané pláže k prasknutí, plameňáky, překrásný západ slunce a také spoustu šílené akce a zločinu. Rockstar Games první oficiální upoutávkou naznačuje, že příběhová linka GTA IV je inspirovaná známou zločineckou dvojicí Bonnie a Clyde. Lucia a (nejspíš) Jason nebudou jen zločinnými partnery, ale také mileneckým párem.

Šesté pokračování vrací příběh do známé lokality – města Vice City. To je fiktivní obdobou amerického Miami na Floridě. Do něj se hráči vydali už v roce 2002 v díle GTA: Vice City s hlavní postavou Tommym Vercettim.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Blíží se vydání nového GTA VI? Vydavatel kultovní hry prozradil, že očekává miliardové příjmy

Osmdesátá léta, mullety, nevzhledné kníry a ikonický soundtrack ale nahrazuje současnost, což v ukázce potvrzuje častá přítomnost sociálních sítí. Jinak se ale GTA VI bude držet svého věrného receptu a bude plné nadsázky, sarkasmu, humoru a samozřejmě také násilí.

Ukázka nabízí vedle denního a nočního života Vice City ještě pohled do divočiny plné plameňáků a krokodýlů nebo buranský život na venkově.

Nové GTA VI vyjde v roce 2025. V tu dobu od posledního vydaného dílu oblíbené série uplyne 12 let. Za ty roky se ale z GTA stala jedna z nejvýdělečnějších značek videoherního průmyslu. Může za to především mód pro více hráčů. Ten z pátého dílu GTA udělal robustní hru, v níž se dá věnovat obrovskému množství aktivit od podnikání, přes vloupačky až k závodům.

Hráči tak mají důvod se neustále vracet a když se k tomu přidá prodej dodatečného obsahu v podobě nových aut, oblečení, nemovitostí, zbraní nebo herní měny, tak se z GTA rázem stává mašina na peníze.

Loni v září britská televize Sky News informovala, že příjmy GTA V se vyšplhaly na osm miliard dolarů a na všech herních platformách se prodalo přes 190 milionů kopií.

Proto nepřekvapí, že fanoušci a hráči lačnili po každé informaci o připravovaném pokračování. Rockstar Games kvůli tomu už dlouho bojuje s velkým množstvím úniků dat k šestému dílu GTA. Minulý rok v září se na internet dostalo 90 videí ukazujících hru ve velmi rané fázi vývoje, dále měli softwaroví útočníci získat i zdrojové kódy GTA VI. Předčasné zveřejnění informací se nakonec dotklo i prvního oficiálního traileru.

Vývojáři plánovali 91 vteřin dlouhé video velkolepě představit v úterý 5. prosince v 15 hodin. Jenže video uniklo ve velmi nízké kvalitě na internet mnohem dříve. Rockstar Games urychleně zareagoval a nechal ukázky zablokovat. Po chvíli ale vývojáři konstatovali, že trailer je již na světě, tak ať se lidé raději podívají v plné kvalitě a zveřejnil ukázku GTA VI o několik hodin dříve.

Na jaké platformy v roce 2025 hra zamíří je zatím předmětem spekulací. Předchozí GTA V vyšlo nejprve v září 2013 na konzole PlayStation 3 a Xbox 360, o rok později v listopadu na novější generaci PlayStation 4 a Xbox One. Na počítače se oblíbený titul dostal až téměř rok a půl od prvního vydání v dubnu 2015.

Úniku dat a informací z vývoje GTA VI se věnoval pořad Enter, reportáž můžete zhlédnout níže. Herní a technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 nebo v úterní repríze ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu CNNPrima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod.

Tagy: