Návrat ztraceného syna? Princ Harry se vrátí do Británie. Meghan nejspíš nechá doma

Princ Harry se v brzké době vrátí do Velké Británie. Potvrdil to mluvčí sportovní akce Invictus Games, kvůli které vévoda ze Sussexu rodnou zemi opět navštíví. Jeho manželka Meghan však zůstane doma, píše The Mirror. Britská média spekulují, zda Harry navštíví i svou nemocnou švagrovou Kate.

Vévoda se 8. května zúčastní bohoslužby v katedrále svatého Pavla v Londýně, stojí na sociálních sítích organizace Invictus Games. Média předtím dlouho spekulovala o tom, zda Harry svou účast potvrdí. „Na bohoslužbě oslavíme deset let, co měníme a zachraňujeme životy. Připojí se k nám naši patroni, princ Harry, vévoda ze Sussexu, herec Damian Lewis a členové naší komunity z celého světa,“ napsala dobročinné uskupení na Instagram.

ČTĚTE TAKÉ: Fámy o královské rodině: Král Karel III. a princezna Kate zemřeli, znělo z Ruska či Číny

V prohlášení není uvedeno, zda se bohoslužby zúčastní i princova manželka Meghan. Akce je naplánovaná na pouhé dva dny poté, co Sussexových syn Archie oslaví páté narozeniny, píše Daily Mail. Manželé žijí v kalifornském Montecitu, kromě oslavence Archieho mají ještě dvouletou dceru Lilibet.

Invictus Games založil princ Harry ve spolupráci s britským ministerstvem obrany. Jde o mezinárodní sportovní akci pomáhající invalidním válečným veteránům. První ročník her se konal v Londýně v roce 2014. Příští rok budou hry hostit kanadská města Vancouver a Whistler.

Návštěva švagrové?

Harry příští týden přijede do Británie poprvé od doby, kdy princezna Kate oznámila, že bojuje s rakovinou. Naposledy byl v zemi v únoru, aby se stavil u svého nemocného otce krále Karla III. Média spekulují, zda princ tentokrát během pracovních povinností stihne navštívit i švagrovou.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu podle svých slov princeznu kontaktovali soukromě, upřesňuje Daily Mail. Veřejné prohlášení poskytli pro časopis Harper's Bazaar: „Přejeme Kate a celé rodině zdraví a uzdravení.“

Bývalý královský komorník Grant Harrold se domnívá, že princova návštěva by mohla v napjaté atmosféře královské rodiny prolomit ledy. „Je velmi pravděpodobné, že se Harry a William uvidí. Možné je všechno,“ okomentoval pro Sky News Australia. „Král bude chtít, aby se bratři udobřili, takže se dá očekávat, že by mohl hrát roli mírotvůrce,“ dodal odborník na královskou rodinu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Karel III. se vrací ke královským povinnostem. Buckinghamský palác promluvil o jeho zdraví

Tagy: