Princ Harry letí zpátky do Ameriky. S nemocným otcem strávil necelou hodinu, Williama neviděl

Za nemocným otcem se z LA vydal jeho odcizený syn princ Harry.

Princ Harry odletěl z Londýna

Mladší syn britského panovníka Harry strávil v Londýně pouhých 24 hodin. Ve středu odpoledne už měl nastoupit do letadla mířícího do Los Angeles, informoval list Daily Mail. Harryho návštěva nemocného otce krále Karla III. nebyla příliš dlouhá, netrvala ani celou hodinu. Se svým starším bratrem princem Williamem se nesetkal.

Princ Harry měl podle zjištění britského deníku Daily Mail nastoupit na palubu letadla, jež v 15:05 tamějšího času odletělo směrem do Kalifornie.

ČTĚTE TAKÉ: Nevídaná věc, říká expertka o zveřejnění diagnózy Karla III. Zmínila jeden pozitivní dopad

Do Londýna přiletěl Harry v úterý krátce před 14. hodinou. Do královské rezidence dorazil z letiště Heathrow za doprovodu policejního konvoje ve 14:42. Podle deníku The Sun nechal král Karel svůj vrtulník, připravený na cestu do venkovského sídla, čekat, aby se mohl se synem setkat. S králem Karlem III. strávil jeho mladší syn 45 minut.

Britská média setkání hodnotí jako pozitivní znamení o opětovném sblížení rozhádaných členů královské rodiny. Karel a královna Camilla byli po setkání viděni v dobré náladě na zadním sedadle automobilu, který je převážel k vrtulníku. Ten je následně přepravil do Sandringhamu v Norfolku.

Harry Velkou Británii navštívil poté, co se dozvěděl, že jeho otci byla diagnostikována rakovina. O jaký typ zákeřného onemocnění se jedná, palác nezveřejnil.

K TÉMATU: Ceremonie pohřbu Karla III. je už připravená, Buckinghamský palác počítá se vším, říká Svoboda

Během návštěvy Londýna, která trvala pouhých 24 hodin, se princ Harry podle Daily Mailu nesetkal se svým starším bratrem princem Williamem ani s jeho manželkou Catherine, která před nedávnem podstoupila operaci břicha.

Desetihodinový let z Los Angeles tak princ Harry absolvoval pouze kvůli ani ne hodinové schůzce s nemocným otcem. Jednalo se o jejich první oficiální osobní setkání od pohřbu zesnulé královny Alžběty II., který se uskutečnil v září 2022. Vévoda ze Sussexu se sice minulý rok v květnu účastnil korunovace svého otce ve Westminsterském opatství, ale nebyl spatřen, že by se svým otcem hovořil.

Manželka prince Harryho, Meghan Markleová mezitím zůstala v jejich domově v Montecitu společně s dětmi Archiem a Lilibet.

Tagy:
nemoc Londýn Velká Británie britská královská rodina rakovina princ Harry Los Angeles Meghan Markle královská rodina schůze Montecito Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Letiště London Heathrow