Navzdory postižení se Erik snaží žít běžný život. Radost mu dělají tábory, prosí o pomoc

Od narození se třicetiletý Erik snaží navzdory kombinovanému postižení žít jako ostatní. Oporou mu je maminka, která se o něj pečlivě stará. Obdobně jako druzí považuje léto za čas táborů a užívání si s přáteli. Před sebou má dva pobyty s řadou známých a přátel. V zapojování do běžného života mu nebrání ani invalidní vozík, na nějž je upoután. K dalšímu rozvoji mu navíc pomáhají osobní asistenti. Nyní se s prosbou o pomoc obrátil na veřejnost. Na platformě Znesnáze vznikla sbírka s cílem získat dostatek financí jak na tábory, tak na část platby za asistenta.

„Jmenuji se Erik a snažím se žít normální život 30letého mladého muže, a to navzdory svému kombinovanému postižení, které mám od narození. Žiji s maminkou, která se o mě pečlivě stará a bez její podpory bych nemohl vést tak spokojený a pestrý život, jaký nyní mám,“ představuje se na platformě Znesnáze.

ČTĚTE TAKÉ: Střet vlaků, který změnil životy. Na pomoc zesnulým a obětem v Pardubicích vznikla sbírka

V nadcházejících měsících se nejvíce těší na tábory, na které se opakovaně vrací. „Navštěvuji je pravidelně, mám tam spoustu známých a přátel. Je to skvělá příležitost se s nimi setkat a společně prožít hezké chvíle a nabírat zkušenosti,“ pokračuje Erik.

Díky asistentům se uleví i mamince

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Ačkoliv postižení upoutalo mladého muže na invalidní vozík, snaží se co nejvíce zapojovat do běžného života a trávit čas podobně jako ostatní. „Mám za sebou ortopedické operace. Prázdninové pobyty mi velmi pomáhají v mém osobním rozvoji i v mém celkovém naladění,“ vysvětluje.

Vedle táborů mu velkou radost přináší i čas strávený s osobními asistenty. „Ty potřebuji i proto, abych měl zajištěné všechny potřeby. Jsou určité dovednosti, na kterých pracuji a učím se je dělat sám. Cesta k nim ale vede skrze podporu od asistentů. Rád s nimi trávím čas, protože se v tu chvíli uleví i mé pečující mamince, která chodí zároveň i do práce,“ doplňuje Erik.

V cestě za tím, co mu přináší radost, tak vznikla sbírka na platformě Znesnáze. „Z vybraných peněz bych uhradil dva letní tábory a také část z částky, kterou platím za osobní asistenty. Budu opravdu velmi vděčný za jakýkoli příspěvek nebo sdílení,“ dodal.

Jedná se o jeden z příběhů v rámci kampaně Léto pro všechny, kdy se Znesnáze snaží dopřát spokojené prožití léta samoživitelům, pečujícím, dětem z dětského domova a řadě dalším. „Myslíme na všechny bez rozdílu,“ zdůrazňují.

Pokud i vy chcete Erikovi pomoci s dosažením jeho cíle a ulehčit mu po finanční stránce nejen s úhradou táborů, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Znesnáze. „Děkuji vám za vaši podporu,“ vzkazuje Erik.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Poprvé rakovinu porazila, teď se zákeřná nemoc vrátila. Pro samoživitelku Helenu vznikla sbírka

Tagy: