Útočník na heroinu z rozvrácené rodiny a milovník zbraní. Kdo zabíjel v americkém gay klubu?

Anderson Lee Aldrich, hlavní podezřelý z pětinásobné vraždy v Coloradu

Střelba v americkém gay klubu

Celkem pět lidí zemřelo při masové střelbě v gay klubu v americkém Coloradu. Tragický incident se stal v noci. Hlavním podezřelým je 22letý Anderson Lee Aldrich, který si vleče životem tíživou minulost. Problémy měl od malička. Jeho rodiče se rozvedli, chlapec experimentoval s návykovými látkami a otec se ze všeho nejvíc bál, jestli Aldrich není gay.

V sobotu večer Anderson Lee Aldrich v podniku Club Q v Coloradu rozpoutal masovou střelbou, která měla být s největší pravděpodobností mířená proti homosexuálům. Během útoku zemřelo pět lidí. Obětí ale mohlo být ještě více, kdyby osazenstvo klubu včas útočníka nezpacifikovalo.

Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplynulo, že hlavní podezřelý měl mimořádně problematickou minulost. Muž se narodil jako Nicholas Brink. Když mu byly dva roky, jeho rodiče se rozvedli. Během dospívání si změnil jméno na Andersona Leeho Aldricha a začal se identifikovat jako nebinární.

Právě problémy se sexuální identitou hrály v jeho životě velkou roli. Jeho otec Aaron Brink – který se pohyboval v pornoprůmyslu, sám páchal zločiny a měl problémy s návykovými látkami – se bál, že jeho syn bude homosexuál. Což by nebylo kompatibilní s mormonským náboženstvím, které Brink údajně vyznával.

Záliba ve zbraních

Možná proto se Aldrich snažil na veřejnosti proti gayům vymezovat. Jeho někdejší soused Xavier Kraus pro média sdělil, že Aldrich ve chvílích vzteku používal nadávky s homosexuální tematikou. Často pak prý používal slovo „teplouš“.

Kraus rovněž uvedl, že měl Aldrich velkou zálibu ve zbraních a chodil se svou matkou na střelnici. Když se o tom Kraus s Aldrichem bavili, budoucí vrah měl prohlásit: „Nejsou to zbraně, čeho byste se měli bát, jsou to lidé.“

List Daily Mail také informoval o tom, že zhruba rok a půl před masovou střelbou v gaybaru došlo k podivnému incidentu. Aldrich tehdy údajně vyhrožoval své matce podomácku vyrobenou bombou a měl ji držet jako rukojmí. Tehdy musela incident řešit policie.

Podle dostupných informací měl mít Aldrich také problémy s návykovými látkami. Konkrétně mělo jít o heroin a opium.

Tagy: