Nečekaný útok vydry: Dítě stáhla pod vodu, zachránila ho matka. Video zachytilo jejich úprk

O nečekaném útoku na dítě s matkou informovala americká média. Agresorem se stala malá vydra říční, která stáhla do vody dítě, jež šlo s matkou po molu v přístavu Bremerton Marina v USA. Zpět do bezpečí mu pomohla vyděšená matka, která si s potomkem odnesla na těle několik kousanců a škrábanců. Nově zveřejněné video odhaluje následný úprk před vydrou, která se rozhodla lidi pronásledovat. Zvíře bylo později odchyceno a odborníci v laboratoři testovali, zda nemá vzteklinu. Výsledky byly negativní.

O útoku vydry na rodinu se úředníci washingtonského odboru pro ryby a divokou přírodu (WDFW) dozvěděli 12. září kolem 9:30. Zvíře se mělo objevit v přístavu Bremerton Marina v okrese Kitsap. Rodina byla zrovna na procházce po molu, když vydra malé dítě stáhla pod hladinu, uvádí se v tiskové zprávě.

ČTĚTE TAKÉ: Drsný útok hrocha na muže. Byl jsem jako sedící kachna a myslel jsem, že umřu, řekl napadený

Po několika okamžicích se dítě vynořilo a jeho matka ho z vody vytáhla. Po celou dobu měla na dvojici vydra útočit. Žena si odnesla několik kousnutí a škrábanců na ruce, její dítě bylo poškrábáno a pokousáno na temeni hlavy, v obličeji a na nohou, píše web New York Post.

Zvíře rodinu pronásledovalo

Nové video, které dostala média, konkrétně zpravodajská stanice KIRO 7 News od správy přístavu, zachycuje moment, kdy rodina již po incidentu prchá před zvířetem. Žádný snímek, který by zachytil samotný útok zvířete, nebyl zveřejněn a není jisté, zda existuje.

Zranění matce s dítětem ošetřili v nemocnici ve městě Silverdale. „Jsme rádi, že oběť utrpěla jen lehká zranění, a to díky rychlému jednání matky a odolnosti dítěte,“ řekl seržant Ken Balazs.

Pracovníci WDFW následně rozhodli o odchytu vydry z místa. Zvíře bylo převezeno do washingtonské laboratoře, kde proběhla diagnostika chorob zvířat. Testy konkrétně na vzteklinu vyšly u vydry negativní.

Co donutilo zvíře zaútočit, není jasné. Podle odborníků se vydra říční běžně ve Washingtonu vyskytuje a lidí se spíše straní. Zároveň však experti přiznávají, že stejně jako jiné volně žijící zvířata je její povaha nepředvídatelná, cituje web CNN.

Za posledních deset let bylo dle WDFW ve Washingtonu zdokumentováno šest případů střetů mezi vydrou a člověkem.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

Tagy: