Nehoda cisterny s čokoládou uzavřela silnici na Třinecku. Hasiči povolali do akce i Bisona

Cisterna převážející 25 tun mléčné čokolády havarovala v Ropici na Třinecku v pondělí krátce po dvacáté hodině. Na místo byli povoláni hasiči s vyprošťovací technikou, kteří cisternu dostali zpět na silnici. Doprava byla obnovena až v úterý ráno.

Cisterna sjela pravými koly z krajnice do příkopu a zabořila se do bahnitého terénu. Na místo proto vyrazili hasiči a kamion zajistili, aby se nepřevrátil. „Kvůli vyprošťování nákladního auta je na silnici I/11 přerušený provoz,“ uvedl dříve na Twitteru mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Původně to vypadalo, že bude nutné čokoládu přečerpat. Na místo už přijela i náhradní cisterna. „Řidič cisterny vyvázl bez zranění. Musí zajistit přečerpání nákladu, poté můžeme přistoupit k vyproštění,“ pokračoval Kozák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý incident na Slapech. Řidič sjel do nádrže, pod vodou zůstal uvízlý v kabině

Nakonec ale přečerpání nákladu nutné nebylo. Těžká technika cisternu vytáhla i s čokoládou uvnitř. Na místě zasahovalo celkem pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, kterým pomáhala speciální technika, a to včetně jeřábu a speciálního vozidla Bison.

„Kamion byl zabezpečen proti převrácení zakotvením k lanovým navijákům,“ popsal Kozák. Provoz na silnici se podařilo obnovit až krátce před 5:30 ráno.

Tagy: