Hrozivá nehoda na D1: Kamionu praskla pneumatika, převrácený skončil v protisměru

Kamion po defetu prorazil svodidla a skončil převrácený v protisměru

Nehoda na dálnici D1

Nehoda kamionu ve středu ráno zablokovala provoz na dálnici D1 mezi Brnem a Kroměříží. Kamion s cisternou prorazil svodidla a skončil převrácený v protisměru. Situaci přímo na místě monitoroval štáb CNN Prima NEWS.

Nehoda se stala na 236. kilometru dálnice ve směru na Ostravu. Kolem půl deváté ráno projížděl kamion s cisternou. „Podle policie u něj praskla pneumatika, prorazil svodidla a převrátil se do protisměru. Je velké štěstí, že ve směru od Brna nejelo žádné auto. Mám potvrzeno i od záchranných složek, že při nehodě se nikdo nezranil,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Jakub Sabol.

Provoz musel být na omezenou dobu zastaven. Momentálně už řidiči mohou místo objet po objízdné trase. „Dopravní situace je tady poměrně v pořádku, protože nehoda se stala v úseku, který se dá za asistence policie poměrně snadno objet,“ doplnil.

Hasiči nyní přečerpávají obsah do náhradní cisterny. Nevypadá to, ale že by dálnice měla být v nejbližších hodinách odklizená. „Sami hasiči říkají, že obsah té cisterny je velký a vypadá to, že skutečně to tady může být i na celý den,“ uzavřel reportér.

Tagy: