Nehoda na Slovensku spustila vlnu solidarity. Vybraná částka pro zraněné a pozůstalé roste

Nehoda vlaku s autobusem na Slovensku si vyžádala čtyři mrtvé.

Reportér živě z místa tragické nehody na Slovensku

Tragické následky srážky vlaku s autobusem na jihu Slovenska, při níž ve čtvrtek večer zemřelo sedm lidí, vyvolaly mezi lidmi vlnu solidarity. Ještě před koncem osudného dne na platformě Donio vznikla sbírka, kde se během prvního dne vybralo přes 16 tisíc eur (zhruba 400 tisíc korun).

„Nečekané tragické události, jako je tato, mohou v mnoha rodinách způsobit existenční problémy. Rádi bychom pozůstalým a těžce zraněným alespoň trochu usnadnili zvládnutí těžkého období. Darované peníze pro pozůstalé rodiny a těžce zraněné rozdělíme na stejné částky,“ stojí na stránce sbírky.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt ve vířivce. Muže a ženu na Trenčínsku zřejmě zabila elektřina, míní policisté

Ve sbírce se během necelých 24 hodin vybralo přes 16 tisíc eur (zhruba 400 tisíc korun) a obnos stále roste. Lidé nejčastěji přispívají částkami v rozmezí od 10 do 20 eur (od 250 do 500 korun).

K tragické srážce rychlíku EC 279 z Prahy do Budapešti s linkovým autobusem došlo ve čtvrtek krátce po páté hodině večer. Při nehodě zemřelo sedm lidí, přičemž šest z nich bylo ze stejné vesnice. Žádná z obětí necestovala vlakem.

Příčiny nehody jsou zatím předmětem vyšetřování. Slovenskými médii se však šíří informace, že na přejezdu, kde k tragédii došlo, již několik dní nefungovala zvuková ani světelná signalizace. Slovenský ministr dopravy Jozef Ráž zmínil možné selhání lidského faktoru.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Drama u zvolenského soudu: Obžalovaný při jednání vyskočil z okna. Nyní bojuje o život

Tagy:
nehoda vlak havárie tragédie sbírka dobročinnost Jožo Ráž Donio