Šest obětí tragédie na Slovensku pocházelo z jedné obce. Starosta zavzpomínal na řidiče

Nehoda vlaku na Slovensku si vyžádala pět životů.

Kolej, po které vlak jel, byla uzavřená, řekl ministr Ráž

Při tragické srážce vlaku a autobusu, ke které došlo ve čtvrtek nedaleko slovenských Nových Zámků, přišlo o život sedm lidí. Starosta obce Semerovo, Peter Čelko, deníku Nový Čas prozradil, že šest z nich pocházelo právě z této obce.

Obec Semerovo na jihu Slovenska má kolem 1 300 obyvatel a všichni se tam dobře znají. Čelko deníku Nový Čas prozradil, že mezi oběťmi neštěstí byli i mladí lidé. „Tomu nejmladšímu bylo jednadvacet let. Byli tam tři mladí lidé a tři starší,“ uvedl starosta s tím, že ho s všemi pojil přátelský vztah.

ČTĚTE TAKÉ: Rozbouřené moře stáhlo mladou Rusku, ukazuje video. Vymstila se jí touha po efektních fotkách

Rodákem ze Semerova je i řidič autobusu. „Musím říct, že ho znám jako velmi zodpovědného člověka a dobrého šoféra. I mě vozil autobusem na střední školu. Nikdy z jeho strany nedošlo k pochybení. I on je obětí této tragické nehody,“ sdělil Čelko.

Starosta prý zrušil na víkend v Semerově veškeré akce. „Chci tímto způsobem vyjádřit pozůstalým soudržnost a dát tak najevo, že nejsou v těchto těžkých okamžicích sami,“ poznamenal.

S rodinami se zatím osobně nesetkal. Jména obětí má k dispozici, ale nejdříve je podle jeho slov na státních orgánech, aby rodiny o smrti jejich blízkých informovaly, teprve pak přijde řada na kondolence z jeho strany.

Rychlík na trase z Prahy do Budapešti, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel podle ministra dopravy Josefa Dobeše po koleji, která byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se vlak na uzavřené koleji u města Nové Zámky ocitl. Ministr zmínil možné selhání lidského faktoru, ale roli prý sehrálo také počasí, které den předtím způsobilo záplavu a výluku jedné koleje na této trati.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická nehoda na Strakonicku. Dva motorkáři nepřežili hromadnou srážku jejich strojů s auty

Tagy: