Tragická smrt ve vířivce. Muže a ženu na Trenčínsku zřejmě zabila elektřina, míní policisté

Slovenští policisté se zabývají úmrtím muže a ženy, kteří byli nalezeni bez známek života ve vířivce v obci Gápel na Trenčínsku. Kriminalisté v průběhu prvotní obhlídky prověřovali více verzí, jak k tomu došlo. Podle zjištění serveru noviny.sk se dvojice neutopila, za jejich smrt může pravděpodobně elektrický proud.

Muž se ženou byli nalezeni mrtví ve vířivce v obci Gápel v pátek 21. června. Zjištění, že zemřeli v důsledku elektrického proudu, přinesla soudní pitva. Její předběžné výsledky už mají policisté k dispozici.

ČTĚTE TAKÉ: Seniorka se v Británii před očima manžela zřítila do „filmového“ lomu. Pád z 20 metrů nepřežila

Kriminalisté měli podezření na zkrat již dříve. „Na místě byla vykonána obhlídka místa činu za přítomnosti znalců z oblasti elektrotechniky a bylo zajištěno více stop,“ sdělila pro web noviny.sk Katarína Kuzmová, mluvčí Krajského ředitelství PZ v Trenčíně. Doplnila, že žena byla ve věku 51 let a muž 58 let.

V případu již bylo zahájeno trestní stíhání pro přečin usmrcení, zakončila Kuzmová.

Dvojici viděl naposledy živou soused. „Dojeli sem kolem desáté taxíkem. Měli něco upito, potom se v noci nejspíš šli koupat,“ vypověděl.

Následující ráno byl pár nalezen ve vířivce bez známek života. „Přišel dělník a šel se tam podívat. Poté vyběhl za mnou a řekl mi, že viděl dvě těla. Zavolal jsem tedy policii,“ vyprávěl soused zesnulé dvojice.

Podle revizního technika Bozpo Prievidza Jaromíra Jakubíka došlo k rozpadu fázového napětí na vodě, a tím vzniklo nebezpečné dotykové napětí, což způsobilo tragickou událost.

Odborník doporučuje, aby lidé pravidelně kontrolovali technický stav svých vířivek. Kontrolu by měla vykonávat speciálně vyškolená osoba.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Svázal manželku a odpálil jí petardu v pochvě. Plzeňský soud poslal muže na 18 let do vězení

Tagy: