Sledujte ŽIVĚ ShowTime: Štěpnička ze Sestřiček má před sebou smutný konec

Herec Jiří Štěpnička definitivně končí v seriálu Sestřičky.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Nejdojemnější díl tohoto roku čeká ve středu večer diváky seriálu Sestřičky. Definitivně se totiž rozloučí s hercem Jiřím Štěpničkou alias někdejším primářem Jiřím Bojanem. Toho v díle, který FTV Prima odvysílá ve středu ve 20:15, postihne náhlá smrt. A může za ni koronavirus navzdory tomu, že do děje seriálu nikdy nepronikl.

„Seriál Modrý kód a později Sestřičky jsem točil rád a rád na něj budu vzpomínat. K rozhodnutí opustit jej jsem dospěl před dvěma měsíci ve chvíli, kdy docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem prostě dostal strach. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti,“ vysvětlil herec Jiří Štěpnička.

Aby se koronaviru vyhnul, odstěhoval se z Prahy na chalupu. „Věřím, že mé důvody jsou pochopitelné,“ dodal Štěpnička, který v seriálu působil od samého počátku vysílání Modrého kódu v roce 2017.

Tvůrci seriálu Sestřičky měli pro jeho krok pochopení. „Rozhodnutí Jiřího Štěpničky vystoupit ze seriálu nás pochopitelně velmi mrzí, ztrácíme v něm skvělého kolegu a také ikonickou postavu seriálu. Avšak respektujeme jej a vzhledem ke zdravotním rizikům, která v současné době práce v kolektivu, a tedy i natáčení seriálu nese, jej plně chápeme,“ uvedl kreativní producent seriálu Sestřičky Ivan Vodochodský.

Tvůrci se rozhodli pro nezvratné řešení

„Jiřímu přejeme především pevné zdraví a věříme, že se při nějakém z budoucích projektů televize Prima opět shledáme,“ doplnil Vodochodský s tím, že se vzhledem k vývoji dějové linky Bojana a návazných postav rozhodli k nezvratnému řešení.

Ve středu večer se tedy uzavře životní příběh seriálové postavy MUDr. Jiřího Bojana. Chystá se na večeři na usmířenou s rodinou svých někdejších přátel Kinských (Daniela Šinkorová, Martin Preiss, Natálie Halouzková) a se synem Matym (David Gránský), místo přípitku na zdraví ale přijde smrtící embolie.

O tom, že jeho postava v seriálu zemře, byl Štěpnička informovaný krátce po svém odchodu. „Chápu ten krok. Museli si s touhle informací rychle poradit. Rozešli jsme se ale přátelsky po vzájemné dohodě, a tak věřím, že až tohle období přejde, potkám se s lidmi, kteří jsou mi skutečně milí, při nějakém jiném projektu,“ dodal představitel primáře Bojana.

Kvůli koronaviru odešla i další herečka

Ze stejného důvodu jako Jiří Štěpnička se z dalšího natáčení omluvila i jeho kolegyně Lenka Termerová, její postava Bíby Bojanové byla přeobsazena Kateřinou Macháčkovou.

Jak skončí život legendy rubavské nemocnice a jak se nové role Bíby zhostí Kateřina Macháčková, uvidíte ve středu ve 20:15 na Primě.

Tagy: