Hložek vyhlíží zápas se Švédy: Mají hluchá místa, bude na nás Schicka nahradit

Adam Hložek je nejmladším členem kádru české fotbalové reprezentace, která se připravuje na čtvrteční utkání o postup na mistrovství světa 2022. Přesto by měl patřit k rozhodujícím dílkům sestavy kouče Jaroslava Šilhavého. Na zápas totiž nebude k dispozici český útočník číslo jedna Patrik Schick. V Solně nedaleko Stockholmu, kde se Češi se Švédy střetnou, tak bude zřejmě i na devatenáctiletém útočníkovi Sparty Praha ležet velký díl zodpovědnosti. Jeden z nejdůležitějších zápasů v kariéře, uvědomuje si rodák z Ivančic.

Vážnost své role si ale Hložek nepřipouští. Nejen o tom mluvil po úterním tréninku a před odletem do Stockholmu. Nahradit zraněného střelce Patrika Schicka (Bayer Leverkusen), který nestihl vyléčit svalové zranění, bude velký oříšek.

Bude kvalifikační zápas ve Švédsku o účast na mistrovství světa 2022 nejdůležitější ve vaší kariéře?
Všichni v týmu víme, jak je ten zápas důležitý. Ano, i já ho vnímám jako jeden z nejdůležitějších zápasů v kariéře.

Co vám o švédském mužstvu řekla absolvovaná videopříprava?
Věděli jsme, že Švédsko má fantastický tým jak do obrany, tak i do útoku. Při rozboru jsme však viděli, že i oni mají „hluchá“ místa, která budeme chtít využít.

Který hráč soupeře vás nejvíce zaujal?
Za mě je jedním z jejich nejlepších hráčů Emil Forsberg.

Jak český tým a jeho hru ovlivní tak vysoký počet hráčů, kteří ze zdravotních důvodů nemohou nastoupit?
Nedá se nic dělat. Ano, chybějí nám důležití hráči, ale i tak máme kvalitní mužstvo, abychom uspěli.

Určování a obsazení pozic je na trenérovi. Ale on určitě zvolí takovou taktiku, která pro nás bude co nejlepší, abychom zápas zvládli.

Jak moc bude chybět Patrik Schick, který vstřelil v německé bundeslize v probíhající sezoně už 20 gólů?
Hodně, protože mu to tam před zraněním padalo, dával hodně branek i v reprezentaci. Teď bude na nás, abychom ho nahradili.

Jste připravený ho zastoupit ve středu útoku?
Určování a obsazení pozic je na trenérovi. Ale on určitě zvolí takovou taktiku, která pro nás bude co nejlepší, abychom zápas zvládli.

Připouštíte si, že i přes vašich pouhých devatenáct let na vás národní tým bude spoléhat?
Nepřipouštím si to. Jako v každém zápase se budu snažit podat co nejlepší výkon, abych pomohl týmu. A uvidíme, na co to bude stačit.

Po téměř dvou letech se bude hrát i kvalifikační utkání po pandemii koronaviru před plným hledištěm. Je to i pro Čechy dobrá zpráva?
Jsem nadšený, že bude plný stadion. Po covidové době s prázdnými či poloprázdnými stadiony se všichni těšíme.

Tagy: