Tvrdý střet známých vězňů. Kočner se pustil do mafiánského bosse, nechutnaly mu palačinky

Slováci řeší spor svých pravděpodobně nejznámějších vězňů. Odsouzený podnikatel Marian Kočner, který je podezřelý z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, se totiž dostal do křížku s doživotně odsouzeným vrahem a někdejším bossem podsvětí Mikulášem Černákem. Důvod střetu je navíc velmi kuriózní. Točí se totiž kolem palačinek.

Bizarní spor se odehrál v leopoldovské věznici na západě Slovenska, kde si oba prominentní trestanci odpykávají své tresty. Celou věc vyvolal Kočner, který si stěžoval na kvalitu jídla. „Já toto jíst nebudu. Palačinky mají být tenké,“ stěžoval si odsouzený podnikatel, jak informuje portál Plus 7 dní s odkazem na své zdroje.

Následně měl talíř s palačinkami vzít a s kritikou jej odnést zpět do kuchyně. V té se nacházel Mikuláš Černák, někdejší šéf slovenského podsvětí a odsouzený mnohonásobný vrah. Právě on měl tyto palačinky připravovat.

Černákovi se Kočnerova kritika vůbec nelíbila, a tak se podle zmiňovaného portálu měli oba muži do sebe slovně pustit. Na fyzické násilí i přes ostrou výměnu názorů nakonec nedošlo. Podle onoho portálu se navíc slovní spor opakoval ještě později, když se oba vězni potkali na procházce venku, na kterou mají jednou denně nárok.

Ve věznici v Leopoldově si odpykávají tresty nejhorší slovenští zločinci. Černák zde sedí již více než 25 let a letos dokonce odmítl, že by si zkusil podat žádost o propuštění. „I když mi zákon umožňuje požádat o podmíněné propuštění, zatím o něj žádat nebudu,“ řekl někdejší mafiánský boss na konci dubna pro web Aktuality.sk.

Odsouzen byl na doživotí, připisováno je mu téměř třicet vražd, k mnohým z nich se Černák sám přiznal. Kromě toho se však v 90. letech mohl chlubit kontakty na vysoce postavené politiky.

Kočner si ve věznici odpykává 19letý trest kvůli kauze se směnkami TV Markíza. Mimo to je však ale znám především kvůli kauze Kuciak. Podnikatel totiž čelil obvinění, že si měl objednat vraždu novináře a jeho snoubenky. Ačkoliv bylo hned několik lidí letos v květnu za vraždu odsouzeno, sám Kočner byl nakonec osvobozen. Záležitost však není ukončená.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fico dal české vládě dloubanec, říká Kubáček Ukázal jí, jak se dělá politika, míní Korecký

Tagy: