Září ve znamení tepla, ale i ochlazení s přeháňkami. Loučí se s námi letní počasí?

Počasí 29.8.2022 7:06

Nejteplejším dnem týdne bude pondělí, kdy naměříme kolem 26 °C. Postupně se ale mírně ochladí a podle Českého hydrometeorologického ústavu můžeme počítat také s deštěm nebo přeháňkami.

V pondělí bude převážně polojasno, místy až jasno. Na západě a jihozápadě se místy vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Zpočátku na východě, během dne pak zejména na Šumavě, se při zvětšené oblačnosti objeví ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 22 až 26 °C, na horách naměříme 18 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti zejména na horách ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, přes den vystoupají až k 25 °C.

Skoro jasno až polojasno bude také ve středu. Postupně se od jihozápadu zatáhne, místy zejména v jihozápadní polovině území déšť nebo přeháňky. V noci teploměry naměří 14 až 10 °C, během dne 18 až 22 °C.

Čtvrtek bude oblačný až zatažený, místy déšť nebo přeháňky. Postupně budou srážky ustávat. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, přes den vystoupají k 21 °C.

S podobným počasím počítejme také v pátek. Bude polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty mohou klesnout na 6 °C, během dne vystoupají k 17 až 21 °C.

Polojasno až oblačno bude také po zbytek týdne. Přechodně až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 9 °C, přes den vystoupají na 19 až 24 °C.

Tagy: