Nelu brutálně znásilnil soused. Po pokusu o sebevraždu skončila na vozíku a prosí o pomoc

Nelu před čtyřmi lety v jejím bytě brutálně znásilnil její tehdejší soused. Dívku po útoku sužovaly těžké psychické problémy a pokusila se o sebevraždu skokem ze čtvrtého patra. Utrpěla četná poranění, zlomila si na dvou místech páteř a od té doby je na invalidním vozíku. Nyní se snaží vrátit do normálního života, nemá na to však dostatek financí. Proto založila sbírku, která by jí pomohla pronajmout si bezbariérový byt.

„V roce 2017 jsem na svém předchozím bydlišti natrefila na souseda, který na mě o měsíc později zazvonil s tím, že mi jde vrátit peníze za svého partnera, které jsem mu půjčila. Bohužel jsem mu uvěřila a dveře otevřela,“ uvedla Nela.

Muž se však během vteřiny dostal přes práh bytu a na krk jí přiložil kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. „Buď zticha, chci si jen popovídat,“ řekl jí. Nele bylo hned jasné, že po ní bude chtít mnohem víc. „Silou mě dostrkal dovnitř, i když se má kolena vzdávala,“ doplnila.

Nela dlouho nevěděla, jak svůj příběh sdílet. Okolnosti pro ni byly až příliš drásavé. „V době, kdy mě znásilňoval pěstí do obou intimních otvorů, kde jsem měla i řezné rány nožem, kdy mě mlátil a škrtil hlava nehlava, tak jsem si stále opakovala: ‚Nelo, ještě ne…ještě nemůžeš odejít, ještě jsi tu nesplnila vše, co potřebuješ,‘“ svěřila se.

Celou dobu podle svých slov myslela na svou mámu a na snoubence. „Bojovala jsem. Až policie, která zasahovala na místě činu, mi později sdělila, že přesně toto mi umožnilo přežít. Bezprostředně poté jsem byla převezena na ARO do Vojenské nemocnice,“ popsala.

Lékaři mi říkali, že nepřežiju

Pachatel byl krátce po činu zatčen. „Nebylo vůbec třeba klást si otázku, zda to udělal někdo jiný. Všude byly fakta a důkazy,“ uvedla Nela. Muž se ihned po zatčení přiznal a soud ho poslal do vězení na 20 let. Podle odborníků byl pro Nelu jeho zločin velmi traumatizující vzhledem k jejímu věku a skutečnosti, že byla celou dobu při vědomí. Pachatel jí má zaplatit částku 1,5 milionů korun. Vzhledem k tomu, že nic nevlastní a ve vězení ani nepracuje, ovšem Nela určitě peníze nikdy neuvidí.

„O peníze by mi nešlo, důležité pro mě bylo se přes toto trauma dostat a žít dál svůj život,“ uvedla. Chvíli to vypadalo, že má vyhráno, ale nakonec ji dostihl posttraumatický syndrom. „V roce 2019 věci vyeskalovaly do té míry, že jsem v prosinci skočila ze čtvrtého patra. Nevěděla jsem, co mám jiného dělat, komu se svěřit, jak si pomoci, i když jsem se snažila a dělala jsem pro to úplně všechno,“ popsala Nela.

Výčet jejích zranění byl obrovský. „Lékaři dokonce tvrdili, že nepřežiji první operaci, poté druhou, třetí. Měla jsem natržené vnitřní orgány, velké krvácení do břicha, zlomenou páteř na dvou místech a rozdrcenou pánev,“ uvedla. V nemocnici strávila rok, celou dobu trpěla velkými bolestmi.

Jednoho dne se rozhodla, že o tom napíše knížku. „Chci sdílet svůj příběh. Pomoci ostatním, co se nachází v podobné nebo stejné situaci. Chci opět žít a plnit si sny,“ doplnila Nela. Dnes dochází na terapie a přivydělává si jako fotografka. Vzhledem k tomu, že nedávno podstoupila operaci, nemůže ještě plně pracovat.

Na splnění svých snů tak nemá dostatek finančních prostředků, a proto založila finanční sbírku, která by jí mohla v tíživé situaci pomoci. „Bohužel nemám dostatek financí na to, aby můj každodenní život byl ulehčen, proto bych si moc přála vybrat peníze na pronájem bezbariérového bytu a jeho vybavení. Takový, jaký jsem chtěla vždy mít. Světlý minimalistický, s uměním od mých kamarádů na zdech a s možností výtahu,“ popsala.

„Vím, že skok z okna byla moje chyba. Vím to. Ale za to, jak mi bylo ublíženo, opravdu nemohu,“ uzavřela třicetiletá Nela.

Tagy: