Podivný případ z Francie. Muž měl 12 let věznit a mučit manželku, policie ale marně hledá stopy

Pětapadesátiletý Němec Thorsten S. byl zatčen poté, co policie podle médií nalezla jeho o dva roky mladší manželku zamčenou v mučírně s oholenou hlavou a údajně zlomenýma nohama. V zajetí měla být držena od roku 2011 v bytě na severu Francie ve městě Forbach. Francouzským úřadům ale na případu něco nesedí. Policie totiž marně hledá stopy po mučení.

Pětapadesátiletý podnikatel Thorsten S. původem z Německa je obviněn z toho, že svou o dva roky mladší manželku držel v zajetí v bytě od roku 2011, kdy ji podle jejího tvrzení unesl, uvedl britský web Daily Mail. Žena, rovněž Němka, byla nalezena v bytě v severofrancouzském městě Forbach, které leží na hranicích s Německem, a okamžitě převezena do nemocnice.

Ve Francii se aktuálně opět obávají násilností kvůli dalšímu incidentu policie s teenagery, více v reportáži:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozřezal manželku motorovou pilou. Policie v USA zřejmě dopadla „kufrového“ vraha

Muž byl zatčen v úterý ráno pro podezření z únosu a mučení. Ženě se údajně v pondělí podařilo ukrást manželův mobilní telefon a zavolat německou policii. Ta následně zalarmovala své francouzské kolegy v regionu Moselle, kteří provedli domovní prohlídku.

Uvnitř na ně čekal hrozný nález. Objevili totiž vyděšenou ženu zamčenou ve „stinné místnosti“, informovala francouzská média s odvoláním na policejní zdroj. Údajně měla mít oholené vlasy, stopy po zlomených nohách a prstech a zdálo se, že dlouho nejedla. Na místě byla nalezena také „mučící lavice“ a zápisník, do kterého si muž údajně zaznamenával čas, kdy svou oběť krmil. Na oknech byly kovové výztuže, ložnice byla uzavřena kovovým drátem.

Žena byla na místě ošetřena zdravotníky a poté převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření, zatímco muž putoval do vazby. Nyní čelí obvinění z únosu, mučení a znásilnění s přitěžujícími okolnostmi.

Podle německých médií ale policie na místě žádné stopy po uvěznění nenašla. „Nebyly nalezeny žádné jasné důkazy, které by prokázaly, že žena byla v bytě držena,“ uvedl pro německý deník Bild Olivier Glady, pověřený státní zástupce. V bytě podle jeho slov nebyly nalezeny ani žádné podezřelé stopy krve. Vyšetření ženy navíc neodhalilo žádné zlomeniny ani modřiny, „což přinejmenším vylučuje obvinění z nejhoršího mučení“, uvedl Glady.

Thorsten S., který od roku 2014 provozoval malou firmu na kancelářské služby, sousedům sdělil, že jeho žena má rakovinu. „Několikrát jsme toho muže viděli. Byl velmi přátelský a zdvořilý. Ženu jsme nikdy neviděli,“ uvedli 23letý Dany a 20letý Kevin, kteří pravidelně navštěvují svého otce, jež v domě žije už dva roky. V bytě prý občas slyšeli křik. „Řekl nám, že měla rakovinu a křičela kvůli své nemoci, kvůli bolesti,“ uvedl Dany.

Podle zmíněného německého deníku policie na místě zasahovala už v roce 2019 kvůli křiku, který nahlásil jeden ze sousedů. Když policisté přijeli, manželé společně prohlásili, že je vše v pořádku. „Policisté nezjistili nic neobvyklého,“ řekl státní zástupce.

Tagy: