Rozřezal manželku motorovou pilou. Policie v USA zřejmě dopadla „kufrového“ vraha

Lidé na Floridě našli v pěti různých zavazadlech pohozených ve vodě části ženského těla.

Žena v kufru v USA

Kufrový vrah. Tak američtí vyšetřovatelé pojmenovali pachatele hrůzného činu, který otřásl Floridou. Obyvatelé Delray Beach koncem července našli ve vodě pět zavazadel a v nich různé části ženského těla. Oběť se později podařilo identifikovat, nyní strážci zákona zatkli i jejího vraha. Tím je podle všeho manžel mrtvé ženy, kterou zřejmě rozřezal motorovou pilou.

První zavazadlo z vodního kanálu v Delray Beach na Floridě vytáhl kolemjdoucí muž před dvěma týdny. Ve fialovém zavazadle zatíženém kameny objevil lidské nohy.

„Dne 21. července jsme dostali zprávu o nalezeném kufru s lidskými ostatky ve vodním kanále. Ještě týž den jsme našli další dvě podobná zavazadla. Naši muži na tom začali intenzivně pracovat,“ sdělil agentuře AP policejní detektiv Michael Liberta.

Další dva kufry ukrývaly ženské torzo a pánev oběti. Chyběly ještě ruce a hlava, která se našla hned následující den – zabalená v igelitové tašce převázané koženým páskem. Detektivové mohli konečně určit i příčinu smrti. Vrah ženu střelil do hlavy. „Strašná věc. Jak může někdo něco takového udělat?“ ptala se podle televize CBS sousedka oběti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý případ z Las Vegas. Muž zavraždil svou přítelkyni, tělo udržoval pomocí klimatizace

Policistům během vyšetřování výrazně pomohli svědci, kteří viděli u kanálu postávat podivného muže. Když ho oslovili, rychle nasedl do auta a odjel. Mezitím se podařilo identifikovat mrtvou ženu jako osmdesátiletou Aydil Fontesovou.

Všechny díly skládačky do sebe najednou zapadly. V bytě, kde bydlela zavražděná osoba s manželem, našli detektivové krvavé skvrny v obýváku, kuchyni i koupelně. V garáži objevili motorovou pilu potřísněnou krví.

„Před týdnem jsme žádali veřejnost o pomoc při identifikaci oběti. Nyní už známe nejen totožnost oběti, ale také člověka, který tento odporný čin provedl,“ prohlásil podle agentury AP policejní náčelník Russ Mager.

Obžalovaný 78letý William Lowe dosud neměl u policie jediný záznam. „Že měl tento starý muž a hrdina udělat takto odporné věci? Chceme případ pořádně vyšetřit a dokázat, že je William nevinný,“ sdělil obhájce obviněného Marc Shiner. Lowe je kromě jiného válečným veteránem z Vietnamu, přičemž obdržel vyznamenání za statečnost.

Tagy: