Německo šokovala vražda 10leté dívky. Nejdříve ji znásilnil popelář, pak uškrtil spolubydlící

Otřesný případ vraždy teprve 10leté dívky v dětském domově v Německu má šokující rozuzlení. Podle policie ji uškrtil o rok starší chlapec. Holčičku přitom jen chvíli předtím sexuálně zneužil dospělý muž, který se do zařízení vloupal. Hoch zřejmě kvůli svému nízkému věku vyvázne bez trestu, píše deník Bild.

Bavorské město Wundsiedel ležící zhruba 25 kilometrů od českých hranic šokoval na začátku dubna případ vraždy 10leté dívky. Lenino tělo se našlo v jejím pokoji v dětském domově. Podezřelým se následně stal 11letý hoch ze stejného ústavu. Policie ale nyní zveřejnila další hrůzné detaily.

ČTĚTE TAKÉ: Lupič v České Lípě tvrdě narazil: Senior mu namlátil. Dobil bych ho tam, zuřil bývalý atlet

Do dětského domova se totiž krátce před vraždou vloupal 25letý popelář Daniel T. Poté, co Němec do budovy vlezl oknem, potkal právě Lenu, kterou měl pohlavně zneužít. Na vraždě se ale podle policie nepodílel, tu zřejmě spáchal o rok starší Lenin spolubydlící. „Pokud se jedná o smrt dívky, vyšetřovatelé a státní zastupitelství předpokládají, že ji zabil 11letý chlapec bez přičinění 25letého muže,“ cituje web Daily Mail Matthiase Görse ze státního zastupitelství ve městě Hof.

Případ brutálního znásilnění a pokusu o vraždu mladé dívky se nedávno odehrál i v Česku, více v reportáži:

Podle informací deníku Bild chlapec dívku po předchozí hádce uškrtil. V dětském domově tehdy platila jiná pravidla, neboť většina jeho obyvatel odjela lyžovat. Mladý útočník se už v minulosti měl projevovat agresivně vůči ostatním.

Bild dále informuje, že vzhledem k nízkému věku pravděpodobného vraha proti němu nelze vést žádné trestní řízení. Naopak Daniel T. už sedí ve vazbě. Kromě obvinění z vloupání a znásilnění má mít na krku také podezření z krádeží stavebních strojů a žhářství. Policie rovněž prověřuje, zda nepochybily i orgány mající na starost péči o děti.

Tagy: