Německý dům hrůzy: Rodinu zřejmě vyvraždil otec. Před smrtí napsal dopis na rozloučenou

Záhadná smrt pětičlenné rodiny z Německa se pomalu vyjasňuje.

Německý dům hrůzy

Záhadná smrt tří děvčátek a jejich rodičů z německého Braniborska, o které CNN Prima NEWS informovala v sobotu, dostává jasnější obrysy. Děti a svou ženu zřejmě zavraždil 44letý David R. Po hrůzném činu pravděpodobně spáchal sebevraždu. Státní zástupce totiž řekl, že detektivové na místě činu našli dopis na rozloučenou. Rodina byla údajně v karanténě kvůli covidu.

Svíčky před domem, dětské obrázky. Na pestře pomalovaném listu papíru, který visí na plotě rodinného domu, je dětským písmem napsáno: „Teď tančíš v nebi na duze. Tvůj Leon.“ Na zemi leží plyšové hračky.

Rodina to prý byla ukázková: společenská a ve městě aktivní. Spokojená děvčátka – čtyřletá Ruby, osmiletá Janni, desetiletá Lenni – a jejich rodiče, matka Linka a otec David, považovali místní za příkladné obyvatele městečka Königs Wusterhausen v Braniborsku.

Motiv vyšetřovatelé nesdělili

S dětmi nebyly vůbec žádné problémy. Nikdo nepozoroval žádné problémy či starosti. Ze všech vyzařovala energie a radost ze života. V sobotu odpoledne ale přišel šok. Soused, kterému bylo divné, že rodinu delší čas neviděl, vešel k ní do domu. V prvním pokoji našel tělo. Ve druhém pak další čtyři. Všechna se střelnými a bodnými ranami.

Co se stalo, není stále jasné. David. R. učil na odborné škole v sousedním Wildau a měl i firmu na stavbu studní. Linda byla úřednice. Děti chodily do školy ve městě, nejmladší do školky. Vyšetřovatelé sice našli dopis na rozloučenou, ale zatím nechtějí sdělit motiv vražd a sebevraždy. Sousedé jsou zděšeni. Nikdo si tragédii nedokáže vysvětlit.

„V současnosti neexistuje žádné podezření na třetí osobu. Na nikoho nebyl vydán zatykač,“ uvedl hlavní státní zástupce Gernot Bantleon. Místní média zmiňují, že rodina byla údajně v karanténě kvůli covidu. Vyšetřovatelé však tuto informaci zatím nekomentují.

Tagy: