Nemoc Karla III. zasáhla i Harryho. Princ letí do Británie, chce být otci nablízku, píší média

Princ Harry by pozvání svého otce krále Karla III. na Vánoce prý neodmítl.

Král Karel III. má rakovinu

Princ Harry přiletí do Londýna, aby mohl být po boku svého nemocného otce krále Karla III., kterému lékaři diagnostikovali blíže neupřesněný typ rakoviny. Informují o tom britská média s odvoláním na zdroje blízké rodině. Zatím není jisté, zda Harryho doprovodí i jeho manželka Meghan.

„Vévoda ze Sussexu mluvil se svým otcem o jeho diagnóze a v nejbližších dnech přicestuje do Velké Británie, aby mu byl nablízku,“ odkazuje web The Guardian na agenturu PA citující zdroj z blízkého okolí prince Harryho. Zda ho doprovodí i manželka Meghan, zatím není jisté, informuje web Daily Mail a připomíná, že pár opustil královskou rodinu a nyní žije v americké Kalifornii.

ČTĚTE TAKÉ: Šok pro Brity, Karel III. má rakovinu. Král odkládá veřejné akce a začíná s léčbou

Druhý syn Karla III., princ William, se koncem tohoto týdne vrátí k veřejným povinnostem. Následník trůnu se v posledních dnech věnoval především své manželce Kate, která se zotavuje po operaci břicha, připomíná web stanice CNN.

V pondělí večer Buckinghamský palác oznámil, že lékaři diagnostikovali britskému králi Karlu III. rakovinu. Monarcha podle něj na doporučení lékařů odkládá veřejné akce, ale pokračuje v administrativní práci a od pondělí započal s léčbou.

Tagy: