Zemřel v objetí milované ženy. Milana zničil nádor na stehenní kosti, rodina teď prosí o pomoc

Milan a Veronika se poznali na rozlučce kamaráda. Už od první chvíle mezi nimi přeskočila jiskra, která se brzy změnila v opravdovou lásku. Vzali se, pořídili si děti a začali budovat svůj vysněný dům. Před dvěma lety však bylo jejich štěstí narušeno. Milanovi byl diagnostikován nádor, který zasahoval do stehenní kosti. Otec dvou dětí v březnu letošního roku zemřel v objetí své milované ženy. Aby ulehčila Veronice a jejím dětem trápení, založila její sestra sbírku.

Veronika se se svým budoucím manželem seznámila před devíti lety a ihned si padli do oka. „Od samého začátku přeskočila jiskra, která se po seznamovacím výšlapu na Poledník změnila v lásku jako trám. Trávili spolu spoustu času a pořádali společné akce. Veronika Milanovi také pomáhala s jeho starostováním v obci Hnačov,“ uvádí Petra v příběhu své sestry na webu Donio.

Manželé si po dvou letech vztahu koupili pozemek a začali budovat svůj vysněný dům. Milan na těm dělal téměř vše sám. Poté svůj vztah posunuli ještě dál. „V květnu 2018 se jim narodil synek Hugoušek. Stavba domu pokračovala a v únoru roku 2020 přišla na svět holčička Sárinka,“ líčila. O rok později se už všichni těšili, že stráví Vánoce v novém domě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tříletou Janinku trápí řada problémů, potřebuje rehabilitační pobyty. Matka prosí o pomoc

Jejich plány však byly narušeny. „Bohužel v polovině prosince 2021 šel Milan kvůli bolesti stehna k lékařům. Provedli sono, po kterém následovala první špatná zpráva,“ uvedla Petra. Diagnostikovali mu nádor ve stehně, který už částečně zasahoval i do stehenní kosti. „Okamžitě byla provedena biopsie a na začátku roku 2022 byla nemoc i pojmenována – synoviální sarkom měkkých tkání,“ doplnila.

Metastáze se šířily rychle

Otec dvou dětí musel okamžitě na operaci, při které byla zasažená kost nahrazena. Poté následovala chemoterapie a ozařování. „Vše se zdálo na dobré cestě, noha se hojila a Milan se postupně vracel zpět do normálního života. Byl znovu zvolen starostou obce Hnačov,“ popsala Petra.

Rodina se bohužel neradovala dlouho. Před koncem roku 2022 přišly další špatné zprávy. „Metastáze na plicích a pneumotorax, který se musel okamžitě řešit. Byla nasazena biologická léčba. Další Vánoce, které měl trávit se svou rodinou, trávil v nemocnici. Po návratu z ní došlo k dalšímu zhoršení. Metastáze se šířily rychleji a rychleji,“ řekla smutně Petra.

Milana trápila i operovaná noha. Zlomila se v ní totiž náhradní kost, a tak bylo nutné provést další výměnu. „Operaci přežil, přežil i následnou týdenní rekonvalescenci, ale jeho dechové problémy se zhoršovaly každý den,“ doplnila.

Petra přiznává, že nehledě na všechny komplikace, Milan od samého začátku věřil, že se uzdraví a bude tu pro svou rodinu a kamarády. „Nikdy jsem nepoznala člověka, který by takto pozitivně myslel. Přál si, aby mohl odejít z nemocnice domů, což mu bylo dovoleno a v pátek 17. března 2023 sanitka nabrala směr domov,“ popsala. Své poslední hodiny tak Milan strávil v kruhu nejbližších.

„Několik hodin po převozu umřel ve svém těžce budovaném domě v objetí své milované ženy. Při psaní těchto řádků dokáži těžko skrýt slzy a bolest v srdci. Milana mé sestře bohužel nevrátíme, ale můžeme jí pomoci v jejím dalším životě,“ dodala Petra.

Aby své sestře alespoň trochu pomohla v tíživé situaci, založila pro ni a její děti sbírku. Vybraná částka poslouží na běžné rodinné výdaje a hypotéku, která momentálně činí 1,6 milionu korun.

Pokud i vy chcete Veronice a její rodině pomoci, můžete tak učinit zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Příběh okradeného slepce Štefana spojil Česko. Vybralo se více než 90 tisíc korun.

Tagy: