Nepozorný senior přehlédl odstavená auta, při čelní srážce zabil staršího muže

Autonehoda

Řidič zemřel při čelní srážce dvou aut

Jednu z nejtěžších nehod letošního podzimu vyšetřují policisté na Blanensku. V pondělních odpoledních hodinách nedaleko Bořitova zemřel při čelní srážce dvou osobních automobilů jeden z řidičů, hlavní tah z Brna na Svitavy pak byl několik hodin uzavřen.

Podle předběžných výsledků vyšetřování může za nehodu nepozornost 68letého řidiče, který pozdě zareagoval na dvě stojící auta před ním, z nichž jedno mělo poruchu. Při úhybném manévru pak vjel přes dvojitou plnou čáru do protisměru.

„V protisměrném pruhu se střetl s dalším osobním automobilem, ve kterém následkem srážky zemřel 72letý muž,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek. Zdravotníci se muže pokusili resuscitovat, přes jejich veškerou snahu ale podlehl vážným zraněním.

Provoz obnovili po třech hodinách

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové se během nehody zranili další dva lidé. „Muže po ošetření letecky transportovali s podezřením na těžké zranění na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Starší žena měla středně těžká zranění a záchranáři ji taktéž převezli do brněnské nemocnice,“ upřesnila Bothová.

Provoz na frekventovaném hlavním tahu se podařilo obnovit až po více než třech hodinách. Policisté navíc žádají o pomoc veřejnosti při vyšetřování. „K objasnění by nám pomohly kamerové záznamy z projíždějících vozidel, případně svědectví řidičů,“ řekl Malášek. Policisté veškeré důležité informace uvítají na tísňové lince 158.

Tagy: