Nerudovou kritizují za její údajnou nekvalitní výuku. Mám výbornou zpětnou vazbu, brání se

Danuše Nerudová

Nerudová také publikovala v predátorských časopisech

Po příspěvcích v predátorských časopisech se kandidátka na europoslankyni Danuše Nerudová (za STAN) musí vypořádat s další kauzou. Objevila se totiž na ni kritika za nekvalitní výuku z její strany. Nerudová reaguje tím, že od svých studentů má skvělou zpětnou vazbu a většina hodnotí její kurz jako přínosný.

Nerudovou přitom nekritizovali studenti, ale její nadřízený. Konkrétně vedoucí ústavu financí a účetnictví na Mendelově univerzitě v Brně Jan Hanousek. Se zjištěním přišel Deník N. „Bohužel cvičení nebylo vedeno dobře. Cvičící evidentně není odborníkem na danou problematiku a nechápe rozdíl mezi finančním účetnictvím a manažerským účetnictvím,“ napsal Hanousek v hospitační zprávě, kterou má deník k dispozici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kandidujeme do Evropského parlamentu, abychom Evropskou unii oslabili, říká Vondráček

Podle Hanouska nevysvětlovala Nerudová žádnou ze zásad a ani se studenty nediskutovala. Měla využívat pouze tabuli a žádnou výpočetní a zobrazovací techniku.

Nerudová reagovala na kritiku tím, že s Hanouskem má dlouhodobé osobní spory. „Už na mě vytáhli leccos, ale že se 9 dní před volbami někdo „shodou okolností“ ozve médiím, aby mě pomluvil, že nekvalitně učím, tak to je fakt silný kafe. Zvlášť když to udělá člověk, o kterém je známo, že mezi námi jsou dlouhotrvající názorové rozdíly,“ uvedla Nerudová na sociální síti X.

Sama uvedla, že žádnou kritiku od studentů nevnímá. „Mám dlouhodobě od studentů výbornou zpětnou vazbu na moje kurzy, v posledním semestru 96 procent z nich hodnotí můj kurz jako přínosný. Přijďte prosím za 9 dní volit a společně nedovolme, aby o výsledku rozhodly podrazy v kampani,“ dodala kandidátka hnutí STAN.

Za Nerudovou se postavil například bývalý dvojnásobný ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten totiž připomněl kritiku, která se na Nerudovou v minulosti snesla. „O vrtkavosti mediální přízně se může přesvědčit Danuše Nerudová: Když se ocitla na špičce průzkumů do prezidentských voleb, byla 'prodavačka titulů' a špinili ji 24/7. Když ve 2. kole masivně podpořila PP, byla to 'hvězda a úžasná dáma'. Teď týden před volbami zase 'špatně učí'. Ať už to iniciuje kdokoliv, je to hnus a jeden z hlavních důvodů, proč se spoustě slušných a úspěšných lidí do politiky moc nechce,“ uvedl Kalousek.

Podobně zareagovala i dvojka kandidátky STAN Jan Farský. „Týden před volbami článek proti naší jedničce na kandidátce. Text v Deníku N mi připomíná, jak se rozpomínali údajní spolužáci prezidenta Petra Pavla na jeho studia těsně před prezidentskými volbami,“ uvedl.

Kauza s predátorskými časopisy

Nerudová také dříve čelila kritice, že přispívala do predátorských časopisů. Konkrétně v letech 2009 až 2015 opakovaně publikovala své texty v pochybných periodikách. „Samozřejmě z dnešního pohledu nejsem ráda, že některé mé články vyšly v časopisech, které mají pochybnou hodnotu,“ sdělila pro Seznam Zprávy. Doplnila, že od doby, kdy se problematika začala v akademické sféře řešit a vědecká obec definovala znaky a seznamy takových časopisů, už v nich nepublikovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je třeba zastavit zelené šílenství, poznamenal Zdechovský. Pak se pohádal se Zaorálkem, kdo za něj může

I tehdy reagovala argumentem, že se jedná o kauzu v době předvolebního boje. „Zbývá pár týdnů do evropských voleb, kampaň začíná nabírat obrátky. Dostala se ke mně informace, že se už na všech frontách hledá něco na Nerudovou. Čekala jsem, co přijde tentokrát. O to více mě překvapilo, že se vytahuje už rok a půl stará informace. Znovu se ze všech stran přehrabují v mé vědecké práci a v její údajně nízké kvalitě,“ uvedla Nerudová.

Tagy:
časopis Miroslav Kalousek Danuše Nerudová volby Starostové a nezávislí účetnictví Mendelova univerzita v Brně Evropské volby 2024 Deník N zpětná vazba