Neuvěřitelná proměna historického bytu: Architekt Jančálek odhaluje tajemství úspěchu

Když architekt Petr Jančálek začal s rekonstrukcí svého bytu v srdci Prahy, měl jasnou vizi: spojit původní historické prvky s moderním designem. S pomocí italské nábytkářské firmy Natuzzi Italia přetvořil bývalou noclehárnu na luxusní domov plný světla a elegance. Přidejte se k nám na prohlídku tohoto výjimečného prostoru a inspirujte se pro vlastní bytové proměny.

Český architekt Petr Jančálek proměnil svůj byt v oblíbené části Prahy v opravdové umělecké dílo. Pro spolupráci oslovil profesionály z italské nábytkářské firmy Natuzzi Italia, která má dlouholetou tradici a své zastoupení i v České republice. Díky tomu bylo snadné najít ideální vybavení nejen pro jeho byt, ale i případně pro vaši kancelář či domov. Tato náročná rekonstrukce trvala téměř tři roky, ale výsledek rozhodně stojí za to. Neotřelá kombinace dřevěných základů a moderních doplňků dala bytu přesně to, co potřeboval. Posuďte sami!

VIDEO: Petr Jančálek a Natuzzi Italia aneb dokonalá rekonstrukce v pražském Karlíně

V rušných ulicích Prahy se v historickém domě skrývá byt, který ještě nedávno sloužil jako noclehárna. Dnes se pyšní obklady z pravého broušeného mramoru a atriem, které do bytu přivádí přirozené a čisté světlo. Architekt Jančálek se snažil zachovat některé původní prvky bytu, aby tak podtrhl jeho výjimečnost. Trámy, původně zakryté rákosem, nyní očistěné a odizolované, jsou jedním z kontrastních prvků celého bytu.

Petr Jančálek nám popsal svůj záměr při proměně bytu: “Hlavně jsem chtěl zachovat kombinaci původních historických prvků. Tento dům je klasicistní a byl jako jeden z prvních postaven v Karlíně v roce 1837. Snažil jsem se toho využít.”

O klid a ticho je v bytě postaráno díky perfektnímu těsnění oken, které dodává pocit klidu a komfortu. Dřevěné doplňky, které podtrhují osobitost bytu, dodali čeští truhláři.

Pravou rukou pana Jančálka byla při rekonstrukci firma Natuzzi Italia, která dodala veškerý sedací nábytek, noční i konferenční stolky a luxusní postel s matrací. V Natuzzi pracují profesionálové, kteří vám pomohou vybrat si z více než dvou set variací potahů.

“Všichni naši prodejci jsou speciálně proškolení. Když k nám zákazník přijde, dostane 3D návrhy a někteří prodejci nabízejí i návštěvu přímo u zákazníka, konzultace a doporučení nejvhodnějšího návrhu,” popisuje Veronika Míchalová, marketingový manažer Natuzzi Italia, jaký komfort se dostane každému zákazníkovi.

Je jen na vás, jakým stylem se při výběru vydáte. Pan Jančálek si do svého bytu nakonfiguroval například sedací pohovku Wave od slovinské návrhářky Niky Zupanc v látkovém potahu Sanbabila, který připomíná srst beránka.

Do obývacího pokoje pohovku IAGO, jeden z top sellerů Natuzzi Italia pro svůj jednoduchý lineární vzhled, ale zároveň propracované detaily jako je kvalitní prošívání a komfort zaručený výplní z polyuretanu v kombinaci s paměťovou pěnou. Navíc s relaxačním mechanismem. V ložnici se mu u samostatně stojící vany pyšní praktická a elegantní postel Fenice s úložným prostorem a hypoalergenní pružinovou matrací, kdy jednotlivé pružiny jsou umístěny ve vzduchových kapsách tak, aby plně kopírovaly anatomii pohybu na matraci.

Nebojte se i vy inspirovat a najít si svůj vysněný domov. A pozor - tento luxusní byt je po dokončení prací v prodejní nabídce.

Líbí se vám proměna bytu od Petra Jančálka a Natuzzi Italia?

Tagy:
rekonstrukce architekt styl domov architektura Česko Praha Karlín výtvarné umění umění a zábava umění, kultura, zábava a média produkty a služby ekonomika, obchod a finance Natuzzi Nika Zupanc stavebnictví a nemovitosti
Sdílejte článek Facebook Twitter