Nevídaná nehoda v Brně. Zaparkované auto prolétlo zdí domu, vrazil do něj náklaďák

Hned tři jednotky hasičů vyjížděly v neděli k vážné nehodě na brněnské křižovatce ulic Kaštanová a Písečná. Nákladní automobil tam vrazil do dvou zaparkovaných osobních aut, z nichž jedno prorazilo zeď rodinného domu. Situace si vyžádala jednoho zraněného.

K nehodě došlo v neděli kolem šesté hodiny ranní. K místu vyrazily hasičské jednotky ze stanic Lidická, BVV a Líšeň. Hasiči na místě zjistili, že nákladní automobil narazil do dvou zaparkovaných osobních automobilů, přičemž jeden z nich prorazil zeď rodinného domu. Uvnitř domu byl zraněn jeho obyvatel, kterého si převzala do péče posádka záchranné služby.

Hasiči zajistili havarované vozy proti vzniku požáru, zasypali uniklé provozní kapaliny a ke konzultaci zajištění poškozeného domu přivolali statika. Po zdokumentovaní nehody policisty odtáhla specializovaná firma nákladní vozidlo.

Zasahující jednotky pomocí navijáku vyprostily osobní vůz a pomocí výdřevy zabezpečily poškozenou část objektu. „Provoz v ulici Kaštanová byl v místě nehody omezen. Zásah jsme ukončili po dvanácté hodině,“ uvedl Filip Venclovský z oddělení kontrolní činnosti HZS Jihomoravské kraje.

Tagy: