Nezastavily ho ani zdravotní komplikace. Jiří Bartoška dorazil na festival do Karlových Varů

Jiří Bartoška dorazil do Karlových Varů.

Jak to vypadá v Karlových Varech před zahájením festivalu?

Herec Jiří Bartoška dorazil do Karlových Varů na letošní ročník mezinárodního filmového festivalu. O účasti prezidenta zmíněné akce se spekulovalo do poslední chvíle. Bartoška byl totiž v polovině června hospitalizován s komplikacemi po prodělané viróze.

Bartoška karlovarský festival tradičně zahajuje, zároveň předává hlavní ceny. Jeho účast nicméně ohrozily zdravotní problémy. Podle mluvčí festivalu Uljany Donátové absolvoval po viróze rehabilitační pobyt ve Fakultní nemocnici Motol v Praze. Do Karlových Varů nakonec dorazil den před samotným zahájením.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Russell Crowe už je ve Varech. Exkluzivně promluvil o svých plánech v Česku

Výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha již dříve prohlásil, že „Bartoška z nemocnice odchází plný sil a že se na akci moc těší“. Jak informoval web Blesk.cz, tvář festivalu přijela kolem 16. hodiny a vypadala čile. Fanoušky však Bartoška údajně odmítl s tím, že se nyní nebude s nikým fotit ani rozdávat podpisy.

Nemoc totiž Jiřího Bartošku zbrzdila v plánování a přípravách. Lze předpokládat, že o jeho účasti na  společenských akcích během filmového svátku se bude rozhodovat až na místě. Festival začíná v pátek slavnostním večerem.

Organizátoři pro veřejnost připravili nadstandardní zahájení, na němž vystoupí skupina Morcheeba. Vojtěch Dyk pak představí svůj autorský projekt D.Y.K. Na závěr u hotelu Thermal zahraje se svou skupinou Indoor Garden Party australský herec a hudebník Russel Crowe, který je jedním z hlavních hostů letošního festivalu. Ze známých zahraničních herců se ve Varech ukáže například i Ewan McGregor či Robin Wrightová.

Tagy: