Herec Russell Crowe už je ve Varech. Exkluzivně promluvil o svých plánech v Česku

Russel Crowe

Přílet Russella Crowea do Česka

Australský herec a hudebník Russell Crowe ve středu odpoledne přiletěl do Karlových Varů. Redakci CNN Prima NEWS v rozhovoru exkluzivně prozradil, co má v plánu.

„Přiletěl jsem z Boloni. Budu trochu odpočívat po náročné cestě a moc se těším na festival,“ řekl Crowe exkluzivně v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Krátce promluvil i o svých plánech. Ty prý ale nemá ještě detailně promyšlené. „Uvidíme. Všechno pro mě bude úplně nové. Jsem tu poprvé,“ prozradil herec, který zazářil ve filmech Gladiátor, Bídníci či Muž z oceli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Prachař kvůli lásce překonavá i své strachy. Jsem na něj hrdá, ocenila Sandeva

Na karlovarském letišti přistál okolo 15:40. Pak se odjel ubytovat do hotelu Pupp.

Lidé ho uvidí v pátek před slavnostním zahájením festivalu na červeném koberci. Večer vystoupí se svou kapelou Indoor Garden Party před hotelem Thermal.

Karlovarský festival uvede při příležitosti ocenění Russella Crowea historický dobrodružný snímek Petera Weira Master & Commander: Odvrácená strana světa (Master and Commander: The Far Side of the World), od jehož vzniku uplyne letos 20 let. Film byl oceněn dvěma Oscary a získal deset oscarových nominací, Russell Crowe byl za úlohu kapitána Aubreyho nominován na Zlatý glóbus.

Hrál s DiCapriem i Stoneovou

Crowe pochází z novozélandského Wellingtonu, od dětství žije v Austrálii. Hereckou kariéru zahájil v šesti letech účinkováním v televizi a divadle. Od roku 1989 hrál nejprve v australských filmech The Crossing, Důkaz nebo Roomper Stomper. Získal dvě ceny Australské filmové akademie – za výkon ve vedlejší roli ve snímku Důkaz a jako nejlepší herec za film Roomper Stomper.

V roce 1995 se poprvé představil v americkém snímku, westernu Sama Raimiho Rychlejší než smrt společně s Genem Hackmanem, Sharon Stoneovou a Leonardem DiCapriem. Uznání kritiky a přízeň širokého publika získal krátce nato za svůj výkon v roli policisty Buda Whitea v oscarovém snímku L. A. – Přísně tajné. Za snímek Insider: Muž, který věděl příliš mnoho byl poprvé nominován na Oscara a také na Zlatý glóbus.

Celosvětovým hitem se stalo historické drama Ridleyho Scotta Gladiátor z roku 2000. Za ztvárnění římského generála Maxima si odnesl Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Následujícího roku získal svou třetí oscarovou nominaci, první Zlatý glóbus a cenu BAFTA pro nejlepšího herce za roli psychicky nemocného geniálního matematika Johna Nashe ve filmu Rona Howarda Čistá duše.

Tagy: