Nezletilý mladík na škole v Denveru postřelil dva zaměstnance. Po činu se dal na útěk

Po střelbě na škole East High School v americkém Denveru zůstali dva zranění zaměstnanci, nezletilý podezřelý je na útěku, informovala podle agentury AP policie. Střelcem má být mladík, který na střední škole studuje. Postřelení jsou dva členové učitelského sboru, uvádí CNN. Jeden muž je stabilizovaný, druhý v kritickém stavu.

Podle informací amerických médií mělo ke střelbě dojít před 10. hodinou. „Policie i zdravotníci na místo dorazili velmi rychle. Našli dva dospělé muže se střelnými zraněními,“ informoval velitel denverské policie Ron Thomas. Po mladíkovi, kterému nebylo ještě osmnáct let, se však slehla zem. Policisté po něm intenzivně pátrají, jeho totožnost jim je známá.

ČTĚTE TAKÉ: Chladnokrevná vražda Krejčířova likvidátora. Auto rozstříleli, při akci zemřel i jeho syn

Podezřelý na škole studoval pod takzvaným bezpečnostním plánem – každé ráno byl prohledáván, uvádí CNN. Podle policie postřelil pracovníky školy poté, co u něj našli pistoli. „Dotyčného najdeme a budeme ho hnát k zodpovědnosti za činy, kterými ráno všechny ohrozil a zranil dva zaměstnance,“ zdůraznil starosta Denveru Michael Hancock. Před studentem, kterého popsal jako afroamerického mladíka s afrem, obyvatele města důsledně varoval.

„Je třeba ho považovat za ozbrojeného a nebezpečného. Může být ochoten použít zbraň,“ zdůraznil starosta. Úřady ihned neidentifikovaly ani dvě oběti, nicméně potvrdily, že se jedná o dva muže, administrativní pracovníky školy. Jeden z nich musel být okamžitě operován, stav druhého byl stabilizovaný, řekl Thomas. Pistole nalezena nebyla.

Hancock dodal, že zdravotníci v době zásahu ošetřovali i studenta, a to kvůli alergické reakci. „Záchranáři již byli v budově kvůli střelbě, a tak mohli dotyčného ošetřit,“ doplnil. Na East High School studuje přibližně 2 500 studentů. Je největší a nejúspěšnější střední školou ze všech denverských veřejných škol.

Tagy: