Vandal na Jižním Městě propichuje autům pneumatiky. Policie eviduje desítky případů

Propíchané pneu

Propíchané pneu

Desítky poškozených aut. To je dosavadní skóre zatím neznámého vandala, který na Jižním Městě v Praze propichuje zaparkovaným vozům pneumatiky. Obyvatelé největšího sídliště v Česku jsou už zoufalí. Někteří z nich se proto obrátili na redakci Krimi zpráv.

Praha 11 je v posledních dnech revírem neznámého vandala, který se zaměřuje na pneumatiky zaparkovaných aut. „Ve čtvrtek večer na mě zazvonila sousedka s tím, že mám propíchnuté pneumatiky,“ svěřila se redakci majitelka poškozeného auta.

Kvůli neznámému vandalovi tak musela do pneuservisu. Zdaleka nebyla jediná. Řidičů, kteří v posledních dnech nemohli ráno odjet do práce, bylo víc. O pachateli zatím obyvatelé paneláků jen spekulují. „Pokud se to děje po celých Hájích, tak si myslím, že za tím stojí nějaká banda,“ doplnila žena.

Chybí kamery

Podle informací Krimi zpráv jde zatím o téměř čtyřicet poškozených aut. Policisté teď čekají, že se další majitelé ještě přihlásí. Stop ale vyšetřovatelé zatím nejspíše příliš nemají. Na objasnění případů stále pracují. „V současné chvíli můžeme potvrdit, že evidujeme desítky případů týkajících se poškození pneumatik na územní části Praha 11,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Uličky na Jižním Městě většinou nejsou vybaveny kamerovým systémem. Dá se ake předpokládat, že policie bude v noci posilovat hlídky. „K přijatým opatřením se z taktických důvodů nebudeme prozatím vyjadřovat,“ doplnila Siřišťová. Obyvatelům sídliště tak zatím nezbývá nic jiného, než si držet palce, aby ráno našli své auto v pořádku.

Tagy: