Vandal nasprejoval na pražský kostel symbol Z. Následuj ruskou válečnou loď, vzkázal kněz

Na kostel svatého Vavřince na pražském Petříně někdo nesprejoval symbol Z.

Na kostel někdo nasprejoval ruský symbol

Na kostel svatého Vavřince na pražském Petříně neznámý vandal nesprejoval symbol Z, který používá ruská armáda na své technice na Ukrajině. Upozornil na to na sociální síti tamní kněz, který nápis odstranil. Případ řeší pražská policie.

O incidentu na Twitteru informoval Petr Jan Vinš. „Nějaké kremlofilní koště mi na kostel nasprejovalo Z – symbol ruského útoku na Ukrajinu. Rád bych dotyčného geopoliticky uvědomělého umělce vyzval, ať následuje ruskou válečnou loď,“ napsal. „Skutečně jsem to neviděla, jen jsem o tom slyšela od muže,“ popsala sousedka.

Následně přiložil i fotografii dveří poté, co byl symbol odstraněn. „Kremelský půlhákáč zcela uklizen. Zřejmě ho dočistili rumunští pravoslavní, kterým půjčuju kostel, když jim ten jejich shořel,“ dodal.

Situací se nyní zaobírají strážci zákona. „V současné chvíli policisté zajišťují stopy, probíhá fotodokumentace a nadále se celou situací budou zabývat pro podezření z trestného činu poškození cizí věci,“ nastínil mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Tagy:
policie Twitter Ukrajina kostel Petřín symbol Petr Jan Vinš Ozbrojené síly Ruské federace