Kácí se v našem lese. Nevíme, kde ta potvora lítá, říká Přenosilová po Štaidlově smrti

Yvonna Přenosilová na sklonku života trpěla velkými bolestmi.

Kolegové vzpomínají na zesnulého Štaidla

Na zesnulého Ladislava Štaidla vzpomínají desítky osobností napříč českým showbyznysem. Vdova po Karlu Svobodovi, s nímž Štaidl úzce spolupracoval, Vendula Pizingerová, si ho vážila pro jeho moudrost i smysl pro humor. Zpěvačka Yvonne Přenosilová zase připomněla, že v poslední době to vypadá, že odchází čím dál více hvězd.

„V poslední době s hrůzou vidím, jak se kácí v našem lese, a slyšela jsem, že Láďa je těžce nemocný. Netušila jsem, že to takhle skončí, protože byl plný života. Těžce se mi mluví, je to hrozná rána. To šlo tak ráz naráz, Eva Pilarová, Kamila Moučková, všechno moje kamarádky… Teď ještě Láďa, to člověk nenachází slov,“ prohlásila Přenosilová ve vysílání CNN Prima NEWS.

Vyjádřila se také k příčině Štaidlova úmrtí, k němuž měla přispět nákaza koronavirem. „Nikdo neví, kde ta potvora lítá. De facto ale nevím, na co Láďa zemřel, všichni říkají covid, ale otázka je, zda neměl nějakou jinou nemoc,“ doplnila zpěvačka.

Skladatel Karel Vágner prý vždy obdivoval, že dokázal Štaidl dát dohromady „jevanskou partu“, která byla podle něj velmi silná. „To znamená jeho brácha Jirka, Kája Svoboda, Kája Gott. To bylo dost neprůstřelné. Já si myslím, že spolu dokázali hrozně moc. Láďa, Jirka a Kája jsou teď někde na obláčku a šoupou nožičkama,“ představil si Vágner.

Když se smutnou zprávu dozvěděla, došla herečce Jiřině Bohdalové slova. „Já jsem z toho úplně vyřízená, skutečně jsem to nečekala. Věděla jsem, že je to vážné, ale že to vezme takový konec… Promiňte, ale já o tom nemůžu ani mluvit,“ přiznala.

Jako na obrovského přítele pak na Štaidla vzpomínala vdova po Karlu Svobodovi Vendula Pizingerová. „Byl to hrozně fajn, inteligentní člověk s velkým smyslem pro humor. Měl neuvěřitelnou zásobu židovských vtipů. My jsme vedle sebe dlouhá léta bydleli v Jevanech a měli jsme propojené ploty brankou, takže jsme se navštěvovali,“ popsala Pizingerová.

Tagy: