Slováček o Gottovi a Štaidlovi: Všechny ženy chtěly Karla, Láďa byl hned druhý na řadě

Ladislav Štaidl byl velkým milovníkem žen

Ladislav Štaidl byl nejen geniálním umělcem, ale také milovníkem žen, o které nikdy neměl nouzi. Nejvíce medializovaný byl jeho vztah se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, která v té době začínala svou hvězdnou kariéru. Podle hudebníka Felixe Slováčka většina fanynek „letěla“ na Karla Gotta, ale Štaidl byl hned druhým v řadě.

„Bylo to velmi jednoduché. Karel stál vepředu, zpíval... a všechny ženy chtěly Karla. Ale všechny ho samozřejmě nemohly mít. Za Karlem stál Láďa, který přišel jako druhý na řadu. No a pak zbyla smečka celé kapely,“ popsal Slováček ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS fungování Skupiny Ladislava Štaidla.

Podívejte se, jak Slováček vzpomínal na první setkání se Štaidlem:

V roce 1974 vstoupil Štaidl do manželství s jednou z nejzásadnějších žen svého života, právničkou Áňou Štaidlovou – matkou jeho tří dětí. Vztah skončil rozvodem v roce 2001, už předtím ale udržoval paralelní poměr s Ivetou Bartošovou.

Vztah zpěvačky, která začínala svoji hvězdnou kariéru, a úspěšným hudebníkem, byl jako na horské dráze. I přesto spolu ale vydrželi 13 let. „V určitém stadiu našeho vztahu došlo k nejhoršímu, že jsem ji přestal milovat a nenávidět, takže je mi lhostejná,“ komentoval poté Štaidl.

Obtížným obdobím si slavný pár prošel nejen kvůli rozchodu, ale především kvůli výchově syna Artura. Spor skončil u soudu.

Štaidl se svojí náklonností k ženám nikdy netajil. Více než jen pracovně byl spojován se zpěvačkou Jitkou Zelenkovou a okouzlit ho měla i tehdy mladičká Dara Rollins.

Jedním z jeho posledních vztahů byl s Michaelou Novotnou, s níž strávil téměř 18 let. Jenže i jejich vztah před třemi lety skončil. „Samozřejmě jsme spolu něco prožili, ale to moje rozhodnutí nebylo unáhlené, už delší dobu jsem o tom uvažovala. Náš vztah prostě neměl další perspektivu,“ uvedla tehdy Novotná.

Ať už to měl ale Ladislav Štaidl se ženami jakkoliv, jeho stopa je tučným písmem zapsaná nejen do hudební kroniky, ale také do života všech jeho fanoušků.

Tagy: