První slova zdrcené babičky 12letého Jakuba, kterého zabila branka. Promluvila o velké bolesti

Chlapce na hřišti v Břeclavi usmrtila padající branka.

Břeclav: Smrt 12letého Jakuba otřásla městem, mluví se o špatném ukotvení brány

Myslela jsem, že je to sen, ta bolest se nikdy nezahojí, uvedla babička 12letého Jakuba, který v Břeclavi zemřel poté, co na něj spadla fotbalová branka. Ke komentáři na sociálních sítích přidala srdcervoucí rozloučení s malým nadějným sportovcem, píše Blesk.cz. Podle řady komentujících představuje nedostatečně zajištěná branková konstrukce problém na mnoha hřištích po celém Česku.

„Nikdo nepochopí, jak nás to všechny strašně zasáhlo, když jsme se dozvěděli, co se stalo. Nejdříve jsem si myslela, že je to jen sen, ale co zažíváme, ta bolest pro rodiče a jeho sestřičku a všechny pozůstalé, to se nikdy nezahojí,“ cituje web Blesk slova zdrcené babičky zesnulého chlapce.

ČTĚTE TAKÉ: Čeká nás velmi špatný rok, bědují včelaři. Mrazy zničily květy, hrozbou je i sršeň asijská

Připomněla, že chlapec měl velký fotbalový talent. „Bolí to hodně, nikomu to nepřeji. Měj se tam nahoře krásně. Budeme na Tebe stále vzpomínat,“ dodala.

K podobným úmrtím spojeným s pádem brankové konstrukce již došlo v Česku několikrát. Lidé se vedle kondolencí podivují, proč nejsou po podobných zkušenostech branky lépe zajištěny. Podle nich správci nad tímto nebezpečím často jen mávnou rukou.

K převrácení však může dojít, aniž by se na konstrukci někdo houpal. „Byla jsem toho svědkem u nás při dětském zápase. Spadlo to samo. Chlapec u nás měl jen pohmožděnou ruku. Měl velkou kliku,“ cituje web jednoho z diskutujících.

Smrt mladého fotbalisty na hřišti zasáhla celou Břeclav. Na sídlišti, kde došlo k tragédii, vzniklo pietní místo, kam místní nosí plyšová zvířátka a jiné dárky. „Byl milý a dobře se s ním povídalo. Nemělo se to stát, ty branky by měly být připevněné,“ řekla Jakubova kamarádka pro CNN Prima NEWS.

K podobné tragédii došlo v říjnu minulého roku ve slovenské obci Iliašovce, kde šestiletého chlapce rovněž usmrtil pád branky. Rodiče tehdy vinili z pochybení obec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena z Jablonce měla týrat kočky, žily mezi výkaly. Sama si prošla peklem, říká její známá

Tagy: