Nizozemský král přiletěl do Prahy s fotbalovými fanoušky. Ti hned začali s výtržnostmi

Nizozemský král Vilém Alexandr (vlevo) pracuje zároveň jako druhý pilot u aerolinek KLM.

Chuligáni zranili fanynku a pochod pokračuje

Česko zažilo nečekanou královskou návštěvu. Zavítal k nám nizozemský král Vilém Alexandr, a to velmi netradičně – přivezl do Prahy desítky fanoušků fotbalového klubu Feyenoord Rotterdam. Nizozemský král totiž zároveň už léta pracuje jako pilot letadla.

Když ve středu přistálo na Letišti Václava Havla v Praze letadlo nizozemských královských aerolinek KLM z Amsterdamu, málokdo tušil, že na jeho palubě je člen královské rodiny. A to přímo nejvýše postavený.

Nizozemský král Vilém Alexandr se navíc staral o samotný let. Již léta totiž pracuje jako kopilot na vedlejší pracovní poměr.

Na královu „pracovní cestu“ upozornil nizozemský rozhlas Rijnmond. Informoval, že si hlavy tamní královské rodiny všimli sami pasažéři. Do Prahy totiž od středy proudily desítky fotbalových fanoušků Feyenoordu Rotterdam, který se ve čtvrtek večer utká s pražskou Slavií v rámci Evropské konferenční ligy.

O „vedlejšáku“ nizozemského krále se veřejnost dozvěděla v roce 2017, ale s letadly pro KLM létal už mnohem dříve. Pilotní licenci vlastní od roku 1987. Sám Vilém Alexandr říká, že létání mu umožňuje si oddychnout od královských povinností.

Nizozemští fanoušci v Praze řádí, světlicí zranili ženu

Samotní fanoušci Feyenoordu již stihli na svoji přítomnost v Praze upozornit, ale bohužel negativně. V centru Prahy totiž začali odpalovat pyrotechniku a pustili se do několika potyček s policisty. Některé fanoušky tak strážci zákona zadrželi ještě před samotným fotbalovým zápasem.

Jeden z Nizozemců navíc už ve středu světlicí zranil ženu. Policisté ho prověřují pro podezření z výtržnictví a hrozí mu až dva roky vězení. „Světlice popálila jednu z turistek na ruce, což si vyžádalo lékařské ošetření. Po něm byla z nemocnice propuštěna do domácího léčení,“ řekl ke zranění ženy policejní mluvčí Jan Rybanský.

Aktuální pohyb příznivců nizozemského klubu v Praze zároveň monitoruje vrtulník. Přítomný je i antikonfliktní tým, kterému asistuje cizinecká i městská policie.

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam se s fotbalovou Slavií utkají v rámci Evropské konferenční ligy od 18:45. Duel se odehraje ve vršovické Edenu, tedy sídle „sešívaných“.

Tagy: