Razie v nelegálním pražském baru plném cizinců: Ke vstupu potřebovali tajné heslo

Noční zásah policie v tajném baru v centru Prahy

Policisté z nelegálního baru v centru Prahy vyvedli několik zadržených lidí

Desítky policistů zasahovaly v centru Prahy v nelegálním baru. Do domu se museli dostat za pomoci beranidla. V klubu bylo zhruba sto lidí, kteří se i přes vládní nařízení bavili a popíjeli. Mělo jít převážně o cizince. Na místo následně přijel i speciální záchranářský vůz Atego. Organizátoři používali důmyslný systém, jak lidi na akce svolávali.

Policie v noci z pátku na sobotu zasahovala v tajném klubu v Anenské ulici v Praze, kde organizátoři pořádali večírky navzdory nařízením. Na místě zasahovali policejní těžkooděnci i kriminalisté. Policie prý případ řešila delší dobu a akci měla naplánovanou. Aby se dostali do domu, museli použít beranidlo.

V klubu bylo zhruba sto lidí, kteří se i přes vládní nařízení bavili a popíjeli. Mělo jít převážně o cizince. Celá nelegální akce se měla konat do ranní čtvrté hodiny, policisté však party ukončili kolem půlnoci. Všem zadrženým hrozí několikatisícová pokuta, pořadatelům akce až v řádech milionů.

Televize CNN Prima NEWS hovořila i s jednou účastnicí nelegální akce, cizinkou. Na dotaz, jak dlouho už klub navštěvuje, uvedla, že zhruba dva týdny. Policisté ji údajně z místa, kde se akce konala, propustili jako poslední. „Říkala jsem jim, že máme svá práva, celá situace byla dost děsivá. Nakonec jsem z klubu vyšla jako poslední, asi kvůli tomu, že jsem si na ně otevírala pusu.“

Podle mladé cizinky byli v klubu převážně nezletilí účastníci. Policisté všechny zadržené osoby držela uvnitř místa akce přibližně dvě hodiny. Při žádosti o vodu je prý ignorovali.

Před klubem se v noci objevily i dva záchranářské vozy, do jednoho z nich byla přinesena žena na nosítkách, byla při vědomí. Podle všeho měla být pod vlivem návykové látky. Policisté zadržovali lidi i na ulici, kteří do klubu zřejmě teprve mířili nebo z něj odcházeli.

Policejní akce skončila až v brzkých ranních hodinách, kolem třetí hodiny ráno byly však desítky lidí převezeny na služebnu. Přesný počet zadržených a proces akce ujasní policisté během soboty.

Provozovatelé baru prostřednictvím instagramové stránky zvali zájemce o večírky do okolí Anenské ulice nebo na Anenské náměstí. Pořadatelé pak v desetiminutových intervalech procházeli ulicemi a oslovovali lidi. Kdo znal speciální heslo dne v angličtině, byl organizátory odveden a vpuštěn do baru.

Tagy: