Nové informace o masakru v Čakovicích: Rodina byla z Letňan. Zabíjet měl muž

Rodinná tragédie v Čakovicích

Detaily rodinné tragédie v Čakovicích

Pražskými Čakovicemi v sobotu otřásla rodinná tragédie, při které zemřeli tři lidé. Místní si nedokážou vysvětlit, co se mohlo stát. Podle zjištění Krimi zpráv měl střílet muž – nejdřív měl zabít ženu a dítě a následně spáchat sebevraždu.

Pražské Čakovice, cesta v parku Havraňák. K oblíbené trase místních na procházky pár kroků od cyklostezky se v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne začali sjíždět kriminalisté. Naskytl se jim otřesný pohled. U odpočívadla vedle ohniště a dřevěných stolů bezvládně ležela tři lidská těla.

„Po příjezdu na místo jsme bohužel zjistili, že žena, muž i dítě utrpěli zranění neslučitelná se životem a záchranáři už jim nedokázali pomoci,“ informovala mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle informací Krimi zpráv měl být útočníkem muž. Nejprve zastřelil ženu a dítě, poté obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Tou dobou bylo místo opuštěné. Mrtvé měla najít kolemjdoucí. Doteď není jasné, jak dlouho tam těla  ležela. Místní si lámou hlavu nad tím, co se mohlo stát. Nemluví teď o ničem jiném. „Teď jsme o tom zrovna debatovali, ale člověk neví, jaké hnutí mysli měli,“ uvedla jedna z místních.

„V létě tu chodí hodně lidí, jsou tu i běžci. Je to neskutečná tragédie a myslím, že to celé okolí hodně zasáhlo. Chodit tudy budeme dál, ale i tak je to nepříjemné, já na to budu určitě myslet, když půjdu okolo,“ popsal další obyvatel. „Každý víkend přesně tou trasou jezdíme, takže mi z toho bylo úplně špatně,“ doplnila jiná žena.

Mělo jít o rodinu z Letňan

Policisté vzhledem k citlivosti případu zatím nechtějí prozradit ani to, zda oběti byli cizinci, nebo Češi. Podle informací CNN Prima NEWS má jít o rodinu, která bydlela v Letňanech. „Ptali se nás, jestli jsme dopoledne nebo odpoledne slyšeli nějaké výkřiky, nějakou hádku nebo něco podobného. To jsme ještě nevěděli, co se děje,“ prozradil soused.

„Včera v 18 hodin mě kontaktovala policie a sdělila mi informaci, že šlo o rodinnou tragédii. Důležité pro občany je to, že v této souvislosti nehrozí žádné nebezpečí,“ sdělil starosta Čakovic Jiří Vintiška.

O motivu hrůzného činu policisté také zatím mlčí. Co se před tragédií odehrálo, detektivové z oddělení vražd stále zjišťují.

„Z psychologického hlediska musí být ten člověk názoru, že jsou na něm druhé osoby totálně závislé a že kdyby nebyl on, nepřežijí ani ony. Jestliže se rozhodne zabít sebe, tak vlastně pokládá druhé za součást sebe a usmrtí je také,“ přiblížil psycholog Karel Humhal.

Tagy: