Nový hejtman Ústeckého kraje našel pod stolem rušičku, byla tam roky

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller

Nový hejtman Ústeckého kraje našel pod stolem rušičku

Na překvapivý nález narazil nový hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO). Pod svým pracovním stolem v kanceláři v budově Krajského úřadu v Ústí nad Labem našel rušičku signálu.

„Bylo to zařízení pod deskou stolu. Byly tam nějaké přepínače, z toho vedly kabely k čidlům přímo na okna, které tam byly nalepené. Řekl jsem, ať to okamžitě vyhodí,“ uvedl Schiller pro CNN Prima NEWS.

Rušička se používá k vyrušení signálů mobilních telefonů, sledovacích zařízení, odposlechů nebo i jiných bezdrátových zařízení.

Kancelář před Schillerem využíval dvě funkční období exhejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). „Něco jako rušička tam bylo, bylo to tam už od začátku, ještě než jsem nastoupil, zřejmě už za hejtmana Šulce, nevím. Já jsem to nikdy nepoužíval, osm let to tam bylo nefunkční,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Bubeníček.

V kanceláři v minulosti seděli exhejtman Jiří Šulc (dříve ODS) či Jana Vaňhová (dříve ČSSD). Právě oni jsou mezi obžalovanými ve spojitosti s rozsáhlou kauzou údajně zmanipulovaných evropských dotací v programu ROP Severozápad, kde se škoda odhaduje až na 10 miliard korun.

Tagy: