Nadace a filmaři děkují českým zdravotníkům spotem, ze kterého vás zamrazí

Nový spot Děkujeme českým zdravotníkům

Za poděkováním v podobě televizního spotu určeného českým zdravotníkům za jejich práci a nasazení stojí nadační fond Vita et Futura a filmaři z Impresa Films. Na vzniku více jak minutového videa s názvem „Děkujeme českým zdravotníkům“ se podílela i IV. interní klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, která spot sdílela na svém facebookovém účtu.

K projektu se za Impresa Films vyjádřili i jeho autoři Petra Pařízková a Johny Hadraba. „Viděli jsme už hodně spotů nebo fotek, které našim zdravotníkům vyjadřují podporu a poděkování za jejich náročnou a usilovnou práci. Vděk necítí jen filmaři, ale všichni lidé, kteří si alespoň na okamžik dokážou představit, jak psychicky i fyzicky náročná je práce zdravotníků, které tak moc potřebujeme,“ uvedli.

Údajně však chtěli veřejnosti ukázat to, co žádný z předchozích spotů neukázal: „A totiž to, za co si zdravotníci náš vděk opravdu zasluhují. Proto jsme ve spolupráci s nadačním fondem Vita et Futura natočili spot o boji pacienta, sester a lékařů na jednotkách intenzivní péče. Je to boj o šťastný návrat domů.“

Při sledování krátkého spotu se divák stává součástí rodiny, která má strach o svého blízkého, i týmu lékařů bojujících o jeho život. Spot vyvolává silné emoce, protože diváky donutí představit si nasazení, se kterým se všichni, doktoři, sestřičky, pacient i rodina, snaží nepolevit a zachránit to nejcennější na světě – lidský život.

Tagy: