Krvavý omyl v Mostě: Nožem útočil na soka v lásce, usmrtil ale malé dítě. Hrozí mu 20 let

Mostečtí policisté hledají v okolí místa tragédie vražednou zbraň.

Reportér o detailech tragédie v Mostě

Státní zástupkyně podala obžalobu na dvaatřicetiletého muže, který měl vloni v Mostě v Rozmarýnově ulici zaútočit nožem na svého soka v lásce. Místo toho ale bodl do krku čtyřletého chlapce, který na následky fatálního zranění zemřel. Teď mu hrozí 20 let vězení.

„Jeho jednání je obžalobou kvalifikováno jako pokus o vraždu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečné vyhrožování,“ upřesnila pro CNN Prima NEWS státní zástupkyně Klára Kubátová z Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem.

ČTĚTE TAKÉ: Student na střední škole v Mostě hrozil střelbou. Zasahovala policie

Hádce mezi dvěma muži a jednou ženou na ulici měl předcházet mimo jiné dlouhodobý spor o výchovu čtyřletého chlapce. Dvaatřicetiletý muž měl v ruce nůž a snažil se napadnout svého soka v lásce, který v rukách držel právě svého malého syna. „V okamžiku, kdy na něj pachatel zaútočil nožem, tak smrtelně zranil nezletilé dítě,“ popsala státní zástupkyně.

„Viděl jsem chlapa, jak v náručí nese zakrváceného kluka. Dítě jsem položil, zavolal jsem záchrannou službu a mluvil jsem s operátorem o tom, co přesně máme dělat. To dítě mělo bodnou ránu na krku,“ řekl už dříve pro CNN Prima NEWS svědek Roman.

Dvaatřicetiletý muž byl během útoku podle znalců ovlivněn drogami. „Ve věci byl vypracován znalecký posudek, který doložil, že pan obviněný byl pod vlivem návykových látek, konkrétně si den před tím aplikoval pervitin a marihuanu,“ doplnila státní zástupkyně.

Muž celého incidentu podle svého obhájce lituje. Osudný den ale současně popisuje jinak.

„K činu se doznává, je připraven nést následky svého jednání, ale s obžalobou nemůžeme souhlasit. A nesouhlasíme s právní kvalifikací za vraždu po předchozím úmyslu, jednalo se o partnerský incident, partnerský trojúhelník a náš klient hájil matku toho nezletilého dítěte. A nakonec si podle výpovědi svědků ten italský otec vzal dítě jako štít,“ doplnil obhájce Daniel Volák.

Muž do začátku hlavního líčení zůstane za mřížemi. Soud mu před několika týdny prodloužil pobyt ve vazební věznici. V případě prokázání viny u soudu mu hrozí až dvacetileté vězení.

Tagy:
Ústecký kraj obžaloba krimi smrt dítěte vražda státní zástupkyně Most sok v lásce