O hotely pro lidi s koronavirem je zájem, jedna noc vyjde hosta na tisíc korun

Lidé s koronavirem mají možnost se ubytovat v hotelech

V jednom z hotelů v centru Prahy mají lidé s koronavirem už několik dní možnost se ubytovat. Služby využívají například ti, kteří nechtějí nakazit ostatní členy rodiny a nemají možnost bydlet jinde. V jednom z hotelů, který se do akce zapojil, byl i reportér CNN Prima NEWS Jaroslav Gavenda.

Konkrétně v hotelu Legerova 9 je nyní obsazeno 17 pokojů. „Máme zde dohromady asi 25 hostů, většina z nich sem přišla individuálně, ale postupně se zvyšuje zájem i ze stran manželských párů a přibývá zájmu i o rodinné pokoje,“ říká Jaroslav Svoboda, majitel Czech Inn Hotels.

Pro ochranu zaměstnanců je vše zajištěno bezkontaktně. „Host se nedostává do kontaktu se zaměstnanci, tudíž nemusíme mít hygienická opatření až tolik přísná, ale všichni je samozřejmě dodržujeme,“ tvrdí Svoboda.

Host komunikuje s recepcí prostřednictvím internetových aplikací nebo přes aplikaci WhatsApp, konzervativnější zákazníci pak mohou využít běžný telefon na pokoji.

Cena za ubytování je podle slov majitele vstřícná a přátelská. „Za noc zaplatí jeden host od tisíce korun, se snídaní pak 1 200,“ doplňuje. Vyšší standart pokojů se pohybuje kolem 1 500 korun, maximálně stojí pokoj dva tisíce.

V ceně zajišťuje personál celodenní donáškovou službu. „Jak stravování, tak veškeré potřeby hosta. Ať už to jsou léky, zboží z obchodu nebo noviny a časopisy,“ dodává Svoboda.

Tagy: