Lékař stále na telefonu a check-in přes kameru. Podívejte se, jak vypadá COVID hotel

Oblast pohostinství a cestovního ruchu kvůli restriktivním opatřením proti šíření nového koronaviru dostává silné rány. Nedostatkem hostů a poklesem tržeb trpí restaurace, bary i hotely. Zejména v této době tak podnikatelé hledají nové příležitosti. Síť hotelů tento týden v Praze otevřela první takzvaný COVID hotel. A diverzifikuje svou činnost nejen tímto směrem.

První COVID hotel otevřela v centru Prahy v paláci z 19. století hotelová síť Czech Inn Hotels, která si všimla rostoucí poptávky po krátkodobých oddělených pobytech lidí s pozitivním testem na onemocnění COVID-19.

„Vyčlenili jsme proto z naší skupiny čtyřhvězdičkový hotel LEGEROVA 9 v Praze,“ uvedl jednatel společnosti Jaroslav Svoboda s tím, že hotelové pokoje jsou za cenu tisíc korun s možností připlatit si za celodenní nabídku stravování.

„V ceně je služba recepce a donášková služba na pokoj. Služby lékaře mají ubytovaní k dispozici na telefonu. Je zde i dostatek parkovacích míst. V hotelech budou dodržovány veškeré hygienické předpisy. Soukromí osob a diskrétnost jsou zajištěny,“ dodal Svoboda.

Řešení současné krize formou diverzifikace svých hotelů

Na všech pokojích je dostupné bezplatné Wi-Fi připojení. Dále satelitní TV, minibar, rychlovarná konvice, vlastní koupelna včetně vysoušeče vlasů, donášková služba na pokoj, služby lékaře na telefonu. Ubytování je možné si objednat on-line nebo přes telefon. Při příchodu pak člověk komunikuje s personálem přes obrazovku, vše je bezkontaktní.

V pátek byli v hotelu tři hosté ubytovaní v souvislosti s koronavirem. „Dalších zhruba deset se hlásí. Jsou to převážně lidé ze střední či vyšší střední třídy,“ sdělil pro portál Seznam Zprávy Petr Chábera, marketingový šéf společnosti.

Společnost Czech Inn Hotels coby největší provozovatel hotelů v Praze řeší současnou krizi v cestovním ruchu změnou zaměření vybraných hotelů. „Diverzifikujeme hotely tak, abychom se nejlépe přizpůsobili aktuálnímu vývoji a potřebám trhu,“ vysvětlil jednatel.

Některá ubytovací zařízení jsou podle něj již připravena k přestavbě na byty, jiná budou využita jako domy pro seniory. „Další hotely jsme uzpůsobili střednědobým pronájmům. Hotely v Praze 1 zůstanou pro nabídku turistům. Hotely v Praze 3, 7, 9 a 10 jsou k dispozici obchodníkům,“ dodal Svoboda.

Tagy: