Emočně nevyrovnaná a přeháněla. Kamarádka popsala matku z tragického případu z Krkonoš

Reportérovi CNN Prima NEWS Matěji Rychlému se podařilo hovořit s kamarádkou Jany, která byla v pondělí společně se svým synem nalezena mrtvá v horách v Krkonoších. Podle jejích slov měla být emočně nestabilní a ráda přeháněla, otce malého Adámka popsala jako milého muže.

„Mluvila o poměrech v rodině. Říkala, že manželé měli ještě v listopadu žít v jednom bytě, avšak odděleně. Nebavili se spolu a vedli tichou domácnost,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS reportér Matěj Rychlý.

Janina kamarádka popsala oba rodiče. „Říkala, že manžel byl vždy hodný a milý, ale že samozřejmě neviděla, co se dělo za zavřenými dveřmi. Mluvila i o samotné Janě. O té hovořila delší dobu, ale kdybych to měl shrnout, označila ji za drama queen, tedy že byla emočně nevyrovnaná a dělala z komára velblouda. Hodně prý prožívala problémy, které si způsobovala sama,“ popsal Rychlý.

Podle infromací CNN Prima NEWS nejprve matka syna uškrtila a následně spáchala sebevraždu.

Kolem případu smrti matky a syna v Krkonoších zůstává celá řada otazníků. Babička malého Adámka si nedokáže vysvětlit, proč její dcera ze světa zprovodila sebe i malého chlapce. „Musela na tom být zle, když tohle udělala, nedovedu si to vysvětlit,“ řekla Jaroslava deníku Blesk.

Žádný obřad nebude

Uvedla, že se nebude konat pohřeb. „Žádný obřad nebude, manžel je na tom špatně. Chceme to v tichosti uzavřít. Tak jsme se s příbuznými domluvili,“ sdělila v slzách Janina matka.

Zpráva z Krkonoš zaskočila i sousedy Janiných rodičů, kteří rodinu dobře znají. „Jsou to velmi slušní a příjemní lidé, a teď tohle,“ kroutila nad případem hlavou jedna ze sousedek. Kvůli bolesti, s níž se musí truchlící vyrovnat, jich je ženě velmi líto. „To si člověk ani nedokáže představit, co prožívají za hrůzu. Nic horšího snad nemůže být,“ sdělila Blesku.

Janu s Adámkem zachytily 28. prosince v Peci pod Sněžkou kamery ve chvíli, kdy mířili se sáňkami k lanovce na Sněžku. Další kamera je zaznamenala na přestupní stanici na Růžové hoře, kde vystoupili. Odtamtud se vydali k chatě Portášky, tam už ale nedorazili. Jejich bezvládná těla objevili až záchranáři v pondělí 2. ledna. Případem se teď zabývá policie. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Tagy: