Zpověď účastníka rvačky ve Stodůlkách. 15letý hoch kvůli šikaně sebevraždu nespáchal, tvrdí

Stodůlky

Detaily případu zesnulého chlapce ze Stodůlek

Důvodem sebevraždy patnáctiletého Daniela v Prokopském údolí nebyla brutální rvačka, které se odehrála půl roku před jeho smrtí. Tvrdí to její účastník, který se sám přihlásil štábu CNN Prima NEWS. Nešlo podle něj o šikanu, ale o domluvené vyřizování účtů. To, že byl chlapec nejspíše obětí dlouhodobé šikany, tvrdí jeho otec.

Video ukazuje rvačku dvou chlapců. Na jejím konci Daniel klečí před vítězem, když ho najednou třetí prudce udeří do obličeje. „Začalo to tím, že jsme se neměli moc rádi. Pak mě vyzval na bitku, tak jsme se domluvili a šli. Stalo se to nějak v dubnu, před sedmi měsíci,“ uvedl účastník rvačky. Své tvrzení dokládá textovou zprávou.

ČTĚTE TAKÉ: Sebevražda 15letého chlapce v Prokopském údolí: Otec mluví o šikaně. Útoky zachytilo video

Vysvětlení konce potyčky je ale v podání Danielova soka trochu podivné a dost zamotané. „Nějací kluci mi řekli, ať to udělám, byla to moje chyba, že si kleknul na kolena,“ vysvětlil, proč před ním hoch klečel.

Pomoc při sebevražedných myšlenkách

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111. Linka funguje nonstop, anonymně a zdarma pro děti a studenty do 26 let. Česká asociace pracovišť linek důvěry zase nabízí seznam všech aktuálně sdružených linek, kdy si vyberete podle cílové skupiny nebo zaměření na jednotlivá témata.

Asociace poradců pro pozůstalé zase poskytuje profesionální a nestranné služby pro truchlící. Další odkazy a kontakty na jednotlivé poradny či krizová centra například ve větších městech naleznete přehledně na webu Sebevraždy.

Podle rváče z videa byli v hloučku jak kamarádi Daniela, tak jeho, a dokonce i cizí kluci. S tím, který po konci rvačky surově zaútočil na už poníženého Daniela, se prý nezná. „Ta facka tam neměla být, to už měl být konec,“ dodal. Po rvačce měl navíc Daniela někdo z přihlížejících okrást o drahá sluchátka. „Bylo tam hodně kluků, teď bych nemohl říct, kdo to byl konkrétně,“ řekl.

Účastník bitky tvrdí, že se poté začali s Danielem respektovat, čas od času spolu i prohodili pár slov a a od domluvené potyčky už spolu neměli žádnou další rozepři. Rozhodně podle něj nešlo o šikanu, jak se domnívá otec zemřelého.

Jeden z Danielových kamarádů ukázal štábu CNN Prima NEWS textovou zprávu naznačující, že si patnáctiletý chlapec měl s myšlenkou na sebevraždu pohrávat už delší dobu. „Až mě opustí, skončím to, promiň. Jen chci, abys to věděl. Dokud budu s ní, nejspíš budu žít, ale až odejde, odejdu i já. Jen abys věděl, stál jsem u okna padesát minut a hodně přemýšlel. Nebaví mě život, jediné, co mě na něm baví, je ona. Nevím, jak dlouho se mnou ještě bude, ale dokud bude, budu já,“ napsal mu Daniel. Další kamarádi i otec chlapce ale tvrdí, že se s dívkou nerozešel. I přesto se Daniel rozhodl dobrovolně odejít ze světa.

Tagy: