Připravte se na extrémní vedra. Teploty by o víkendu mohly dosáhnout až 36 stupňů Celsia

Vedro

O víkendu náš čekají tropické teploty

Denní teploty v Česku budou v druhé polovině týdne přesahovat 25 °C. O víkendu vystoupají ale ještě mnohem výš. V neděli by se mohly blížit až k 36 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové zároveň varují před přívalovými dešti, silnými bouřkami či kroupami. Nejvíce srážek by mělo přijít ve čtvrtek.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, od západu oblačno až zataženo s přeháňkami a bouřkami, ojediněle silnými. Ty se mohou vyskytnout zejména v jihovýchodní polovině území. Hrozí i přívalové deště s kroupami.

Na severozápadě by měly být místy srážky. Odpoledne a večer začnou srážky od západu ustávat, částečně i oblačnost. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 25 až 29 °C. V noci by mělo být oblačno až polojasno, na východě ojediněle přeháňky. Nejnižší teploty budou dosahovat 10 °C.

V pátek pak bude převážně polojasno, k večeru od západu oblačno. Nejvyšší teploty budou mezi 23 až 27 °C, na severovýchodě kolem 22 °C. Výrazně se pak oteplí o víkendu. Teploty v sobotu by se měly blížit 30°, v neděli dosáhnou 33 °C, v Čechách místy až 36 °C.

Tagy: