Obamovi nechtějí mít s Meghan nic společného, volí Williama. Harryho žena je zoufalá

Proč Barack Obama nepozval prince Harryho a Meghan Markleovou na oslavu svých šedesátých narozenin? Bývalý americký prezident se svou manželkou Michelle se údajně chtějí páru vzdálit, aby vyjádřili respekt ke královně Alžbětě II. Pokud by si měli vybrat mezi bratry Williamem a Harrym, upřednostní Williama. Tvrdí to autorka knih o britské královské rodině.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se nezúčastnili sobotní honosné akce, kterou bývalý prezident Spojených států pořádal ve svém letním sídle na ostrově Martha's Vineyard. Oslava, které se původně mělo účastnit 475 lidí, se z důvodu rychle se šířící koronavirové varianty delta nakonec konala jen v kruhu rodiny a vybraných přátel.

„Bylo mi řečeno, že navzdory prohlášení, že se nemohla zúčastnit, chtěla být Meghan zoufale na Obamovu party pozvána,“ řekla Angela Levinová, autorka knihy Harry: Biography of a Prince. „Faktem ale je, že Harry a Meghan nebyli ani na původním seznamu 475 pozvaných lidí.“

Oslavy v sídle s hodnotou čtvrt miliardy korun a se sedmi ložnicemi se zúčastnili například herci Geroge Clooney, Tom Hanks, režisér Steven Spielberg nebo hudebníci Jay-Z, Beoyncé a John Legend, který údajně zpíval písničku Happy Birthday.

Oslavu pořádala také Meghan

Minulý týden ve středu pořádala oslavu také Meghan, která slaví narozeniny 4. srpna – stejně jako Barack Obama. Využila ji k představení své nové iniciativy 40x40, jejíž cílem je povzbudit ženy k práci po pandemii. Řada osobností, včetně Hillary Clintonové byla požádána, aby podpořila projekt, který vyzývá lidi k věnování 40 minut svého času na mentoring.

Koncept oslavy Meghan byl velmi podobný Barackově výzvě k narozeninám 60x60, na které byli lidé požádáni, aby darovali 60 dolarů na charitativní účely.

Odbornice na královskou rodinu Camila Tominey prohlásila, že absence prince Harryho a Meghan Markleové na oslavě Baracka Obamy by mohla být známkou toho, že jejich vztah již není tak silný, jako býval v minulosti.

Obamovi upřednostní Williama

„Jsem si jistá, že pokud Obamovi řeknou, že upřednostní jen jednoho z bratrů a jeho manželku, půjdou směrem k Williamovi. Nemůžete mít oba dva, zvlášť když jsou teď tak rozdělení,“ uvedla pro The Sun Angela Levinová.

Podle ní je jasné, že se Obamovi chtějí od vévody a vévodkyně ze Sussexu stáhnout, údajně z respektu ke královně. „Harryho si vždy vážili, ale jsem si jistá, že vidí skrz Meghan. Zůstanou v kontaktu, ale nebudou tak kamarádští jako dřív,“ dodala Levinová.

Tagy:
narozeniny princ Harry Meghan Markleová Barack Obama Sussex Michelle Obamová Angela Levinová William, princ z Walesu