Neděle bude deštivá, na horách se čeká sníh a silný vítr. Chladno bude i zkraje týdne

Slunný víkend vystřídá zatažená obloha.

V neděli bude oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Na většině území se očekávají přeháňky nebo občasný déšť, na horách pak srážky smíšené nebo sněhové. Chladno však bude i v nížinách. Teploty vystoupají maximálně ke 14 °C.

Konec týdne se ponese v duchu chladného počasí. Nejvyšší nedělní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C, na horách pouze kolem 5 °C. Ve výšce nad 1 100 metrů se navíc očekávají srážky smíšené nebo pouze sněhové. Naopak v nížinách by na většině území měly panovat přeháňky nebo občasný déšť.

Vát by měl navíc poměrně silný vítr. Čerstvý západní až severozápadní vítr o síle 4 až 9 m/s by měl v nárazech dosahovat kolem 15 m/s. V Krušných horách dokonce kolem 20 m/s, tedy 70 km/h, uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Večer by však měl slábnout.

Do Česka pak nadále bude proudit studený a vlhký vzduch, což ovlivní počasí i v následujícím týdnu. V noci na pondělí bude zataženo až oblačno. Na většině území se očekávají přeháňky nebo občasný déšť. Na horách pak srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty klesnou až ke 4 °C.

Déšť přetrvá

V pondělí bude situace obdobná. Bude zataženo až oblačno, na většině území bude pršet, proto nezapomeňte se začátkem nového týdne deštníky. Večer by však srážek i oblačnosti mělo částečně ubývat. Na horách se opět očekávají sněhové srážky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

V úterý bude převážně oblačno. Na většině území se znovu očekávají přeháňky, na horách srážky smíšené nebo sněhové. K večeru by však měly ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C.

Tagy: