
Obědy do stovky v Ostravě a Benešově
V rámci seriálu Obědy do stovky, ve kterém pro vás reportéři CNN Priam NEWS hledají místa, kde se dá i v dnešní době najíst dobře a za rozumnou cenu, zavítaly naše štáby do Ostravy a Benešova u Prahy. Restaurace mají v nabídce jak klasická česká jídla, tak moderní pokrmy.
Jídelna v Ostravě-Hrabůvce funguje už 26 let. Na oběd sem můžete zajít každý všední den. „Vybíráme podle sezony, podle akcí. Maso vybíráme každý den, aby bylo čerstvé, zelenina, aby byla čerstvá,“ řekla pro CNN Prima NEWS majitelka zařízení Hana Lisníková.
ČTĚTE TAKÉ: V Ostravě vznikne relaxační areál plný mokřadů a tůní. Dosud byla lokalita nevyužitá
V mléčném baru v Hrabůvce mají do stovky hned několik jídel. Ta se zde totiž prodávají takzvaně na váhu. Ve středu byl v nabídce například smažený květák, sekaná a nebo čočka s vejcem.
„Vaříme tady úplně všechno, od české klasiky po nějaké moderní věci. Omáčky, řízky, květáky, smaženou zeleninu. Je to o komunikaci, o tom, že vedení s dodavateli dokáže sjednat lepší ceny, ale hlavně to je o množství,“ prozradil tajemství nízkých cen šéfkuchař Rostislav Kursa.
Mapa restaurací a jídelen, kde se dá levně najíst:
„Je to takové levnější než třeba v Porubě. Dobrý to je,“ pochvaloval si jeden z hostů jídelny. „Je to dobrý, v poměru cena výkon,“ řekl našemu štábu další místní. „Když nemám paní, která vaří, tak si zajdu sem. Jsem spokojen,“ uzavřel anketu poslední host.
Oběd v Benešově za lidovku
Na další oběd do stovky se CNN Prima NEWS vydala díky tipům od diváků do středočeského Benešova. Restaurace hned u místního vlakového nádraží nabízí denně tři jídla, a to za 99 korun. Pokud byste chtěli i polévku, ta vás vyjde na 39 korun. Členové redakce ochutnali husí stehno s bramborovým a houskovým knedlíkem a kuřecí steak s americkými bramborami.
„Chodím sem asi od nového roku, tak třikrát týdně, a musím říct, že se mi nestalo, že by mi něco nechutnalo,“ chválil podnik jeden z místních. „Výborně vaří, za ty peníze to je prostě bez konkurence,“ přikyvuje další host. „Vaří tady výborně, ceny jsou úplně úžasný, chodíme sem každý den,“ dodává poslední.
„Nabídku měníme každej den. Rýže, maso… Každej den je něco jinýho. Ze stálé nabídky je tam pouze sýr, kterej je dražší, nicméně ostatní jídla jsou pořád za těch 99 korun,“ uvedl kuchař Jan Marek s tím, že je v restauraci každý den vydáno 80 až 100 jídel, další stovka pokrmů je podle něj rozvážena mimo provozovnu.
A pokud chcete zjistit, kde se dá dobře a levně najíst ve Vašem kraji, stačí se podívat na naší mapu, kde jsou všechny obědy do stovky, které reportéři CNN Prima NEWS navštívili. A pokud i Vy víte o nějakém místě, kde se dá dobře a levně najíst, napište nám to na obedydostovky@iprima.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kerndlová o sporu se Zeťovou. Před její smrtí jsme si vše vyříkaly. Jak vnímá novou desku?