Hrůza na Děčínsku: Ženu měl udusit a zapálit. Policie manipulovala důkazy, hájí se muž

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začal v pondělí ráno dlouho očekávaný proces s 41letým recidivistou Karlem K. Podle kriminalistů loni v únoru v rodinném domě v Jiříkově na Děčínsku zavraždil svoji kamarádku a její tělo následně zapálil v lese v Rumburku. Sám nařčení odmítá, policie prý manipulovala s důkazy. Pokud ho soud uzná vinným, hrozí mu až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Ve vězení již dříve strávil 12 let za znásilnění a pokus o vraždu 14leté dívky.

„Poškozenou fyzicky napadl tupými údery do hlavy, rdoušením, intenzivním zmáčknutím rukou nebo předloktí směřujícím na krk,“ popsal státní zástupce v obžalobě, podle které měl Karel K. ženu kopat do hrudníku i obličeje, použít k tomu měl i blíže nespecifikovaný nástroj. Následně ženu podle spisu naložil do auta a odvezl na polní cestu k lesu, kde ji mezi odpadky polil benzinem a zapálil. „Udusila se krátce před vznikem požáru,“ doplnil státní zástupce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Plameny zdevastovaly pět aut. Útočníky v Dolní Trnávce zachytily kamery

Se starší ženou měl obžalovaný podle svých slov milenecký poměr. Vinu od začátku odmítá. „Státní zástupce a vrchní komisař zmanipulovali pohyby telefonu, zcenzurovali a upravili mé výpovědi, odmítají veškeré mé návrhy na dokazování. Já jsem se policii přiznal, že u mě byla ten večer a po 20. hodině odešla. Dodneška mi nebylo doloženo, kde se trestný čin stal, fatální selhání státního zástupce i policie,“ reagoval před soudem obžalovaný.

Osudný únorový den roku 2022 byl prý doma. „Jel jsem pro děti do školky, pak přijela manželka, ta si odvezla děti, a pak v 19:30 přijela S. (poškozená, pozn. redakce). Začali jsme se líbat, pomilovali jsme se, takzvanou rychlovku, dali si panáka a ona zase odjela. Do jakého auta nasedla, nevím, to měli zjistit policajti,“ tvrdil Karel K. Kriminalisté v domě obžalovaného zajistili korálky poškozené i stopy její DNA.

Nešlo o první útok

Za poslední rok Karel K. vyměnil podle informací CNN Prima NEWS několik obhájců. Podle dostupných rozsudků jde přitom o zkušeného recidivistu. Ve svých 18 letech surově znásilnil 14letou dívku a pokusil se ji zavraždit. Za znásilnění a pokus o vraždu tak skončil na 12 let ve vězení. Součástí trestu bylo i ochranné sexuologické léčení v psychiatrické nemocnici.

Muž si následně změnil příjmení a v prosinci 2015 napadl a rdousil další ženu. V červenci 2019 zase bránil v odchodu ze svého domu jiné ženě, která ale vytáhla nůž a utekla. I tyto případy skončily u soudu a za oba útoky obdržel Karel K. v roce 2021 podmíněný tříletý trest.

Tagy: